Ikea med giftgas problemer: Stopper salg af knækbrød

26/01/2021 15:02

|

Lukas Jepsen

Foto: Ikea

Mest læste i dag

Skulle man være i besiddelse af denne type knækbrød fra Ikea, opfodrer kæmpekæden til at man ikke spiser, men smider knækbrødene ud.

Der er tale om knækbrødet ved navn ’Knäckbröd Flerkorn’. Grunden til at den verdensomspændende kede må trække knækbrødene tilbage, er at der er fundet et højt niveau af giftgas i sesamfrøene – Det skriver det svenske medie Aftonbladet.

Ifølge SE og HØR er gassen sagen drejer sig om, en der bruges til desinfektion og bekæmpelse af skadedyr, insekter og bakterier i sesamfrøene.

Presseansvarlig i Ikea Sverige, Sandra Jakob, har over for Aftonbladet bekræftet, at man stoppe salget knækbrødene.

”Vi stopper for salget af produkter i flere lande,” – siger hun og fortsætter:

”Det er forebyggende, at vi gør som vi gør. Vi tester meget på al den mad, vi sælger. Den giftige gas er fundet i en lille del af sortimentet. Produktet er ufarligt at spise, men vi gør det her ud fra et forsigtighedsprincip,” – Afslutter Sandra Jakob.

Selvom Ikea altså mener at produktet er ufarligt at spise, opfodrer kæden stadig til at man smider produktet ud, skulle man være i besiddelse af det. At fødevare tilbagekaldes, sker relativt ofte, også herhjemme i Danmark.

Her er det Fødevarestyrelsen der har til ansvar at få potentielt sundhedsskadelige fødevarer væk fra hylderne igen, og ved den mindste tvivl, opfordrer Fødevarestyrelsen til at man smider produktet ud.