I 33 år har Tom fløjet 3.000 kilometer hver dag: 'Jeg lever for bonuspointene'

12/04/2024 13:13

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Amerikaneren Tom Stuker har fløjet mere end nogen anden i verden. På tre årtier tilbagelagde han mere end 37 millioner kilometer i utallige United Airlines-fly.

Mest læste i dag

Hvordan gjorde han det? Takket være en livslang billet, han købte tilbage i 1990. Men der er også en bagside af, hvad Tom har været med til at gøre. "Dette har en uforholdsmæssigt stor klimapåvirkning," sagde klimaekspert Bart Verheggen.

I 1990, da 69-årige Tom Stuker stadig var i trediverne, kom det amerikanske luftfartsselskab United Airlines med et unikt tilbud. For 290.000 dollars kunne amerikanere købe en livslang billet.

Stuker tøvede ikke et øjeblik og anskaffede sig en sådan flybillet, sagde han til The Washington Post. Det er ikke første gang, at Stuker har været i medierne med sin historie. Han blev fulgt af et kamerahold, da han rundede 10 millioner mil fløjet i 2011 og da han nåede 20 millioner mil i 2019.

Dårligt for klimaet

Efter den store milepæl blev han i 2020 spurgt, om hans adfærd ikke er dårlig for klimaet. "Problemet bliver ikke større på grund af mig. Flyet flyver alligevel, om jeg er ombord eller ej," sagde han.

Klimaekspert Bart Verheggen har dog udtalt, at det ræsonnement ikke holder. "Hvis ingen flyver, behøver der heller ikke at afgå nogen fly. Så som passager har du altid en indvirkning på klimaet."

Afstanden på 37 millioner kilometer (23 millioner mil), som Stuker indtil videre har tilbagelagt med fly, svarer til næsten halvtreds ture til månen og tilbage. Alene i 2019 fløj han lige så mange kilometer som seks returrejser til månen. Han var ombord på 373 flyvninger i løbet af 365 dage.

Hvis han skulle have betalt for alle disse flyvninger i 2019, ville det ifølge den amerikanske avis have kostet ham mere end 2,4 millioner dollars. Det er otte gange det beløb, han betalte for den livslange billet i 1990.

I de 33 år, der er gået, siden han købte den livslange billet, har Stuker besøgt mere end hundrede lande. Han tog sin kone med på 120 bryllupsrejser og fløj selv titusinder af gange fra den amerikanske by Newark til London, Frankfurt, Melbourne og Tokyo.

Optjening af bonuspoint

Årsagen til, at han fløj så meget? Ikke kun fordi han kunne sidde på sit faste sæde, men med hver flyvning optjente han også bonuspoint. Det gav ham ifølge ham selv enorme fordele.

Takket være disse bonuspoint sov han i hotelsuiter over hele verden, spiste på lækre restauranter og gik ombord på krydstogtskibe. Alt dette betalte han med bonuspoint. Han fik også engang 50.000 dollars (45.000 euro) i gavekort på én dag.

"Dette har været den bedste investering i mit liv," sagde han til den amerikanske avis.