Hun troede, hun fandt en oplader i sin Airbnb - da hun opdagede sandheden, ringede hun straks efter politiet

17/05/2024 09:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
En kvinde fandt, hvad der lignede en helt almindelig oplader på badeværelset i sin Airbnb. Da hun fandt ud af, hvad det var, kontaktede hun politiet.

Mest læste i dag

En chokeret kvinde påstod, at hun opdagede et skjult kamera forklædt som en oplader på badeværelset i en lejlighed, hun havde lejet gennem Airbnb.

Brittany Walsh delte sin oplevelse i en TikTok-video, hvor hun præsenterede en sort adapter med et indbygget kamera og et SD-kortslot bagpå. Adapteren var tilsluttet stikkontakten.

Den 25-årige skolelærer og psykolog, Brittany, valgte at kontakte politiet, efter hun fandt opladeren. Hun informerede betjentene om sin opdagelse og anmodede dem om at undersøge sagen.

"I vores Airbnb-badeværelse er der nogen, der risikerer at få en plet på straffeattesten for krænkende visuel optagelse," skrev hun i sin video ifølge The Sun.

Videoen indeholdt også et skærmbillede af en Airbnb-annonce, hvor en stikkontakt ved siden af et badeværelsesspejl var markeret med en cirkel.

Brittany viste desuden, at hun havde besøg af to politibetjente, der noterede oplysninger om sagen i hendes stue, hvor et stort skilt med "Austin" antydede, at hun boede i Austin, Texas.

Videoen blev hurtigt populær og nåede over 538.000 visninger på kort tid, selvom det var anden gang, den blev uploadet efter den oprindelige blev slettet. Brittany mente stadig, det var vigtigt at dele den igen.

I kommentarsporet til videoen spekulerede Brittany i, at kameraet muligvis var installeret af en medarbejder fra det rengøringsfirma, der stod for vedligeholdelsen af boligen, snarere end af udlejeren.

Foto: TikTok

"Vi overvejede det ikke længe. Jeg formoder, at ejerne ville skjule det bedre, hvis det var dem. Jeg tror, det er rengøringsfirmaets værk," udtalte hun.

Hun afviste også en teori fra en seer om, at kameraet kunne være sat i stikkontakten af en tidligere gæst.

"Enheden lagrer data lokalt på et SD-kort. Man skal have adgang til selve kortet for at se optagelserne. Det må være nogen, der regelmæssigt har adgang til stedet," forklarede hun.

En anden bruger foreslog at sætte SD-kortet i en computer for potentielt at identificere personen, der oprindeligt monterede kameraet.

Andre brugte lejligheden til at dele deres egne råd til, hvordan man opdager skjulte kameraer i hotelværelser eller lejeboliger.

Foto: TikTok

"Kig efter røgalarmer. De bedste skjulte kameraer finder du ikke så let. Der findes apps, der kan scanne efter kameraer," kommenterede en bruger.

"Sluk for alt lys og brug din telefons kamera uden blitz i alle rum. Ser du en blinkende lyskilde, er der sandsynligvis tale om et kamera," tilføjede en anden.

Det er ulovligt at foretage skjulte optagelser uden samtykke, især i private hjem udlejet via platforme som Airbnb. Brittany besluttede derfor at anlægge sag for at få identificeret den ansvarlige.

Daily Dot kontaktede Airbnb i forbindelse med sagen, og platformen understregede, at det er strengt forbudt at have skjulte kameraer i lejeboliger.

"Airbnb forbyder kategorisk skjulte kameraer og enhver form for overvågningsudstyr i private rum som badeværelser og soveværelser," meddelte de.

"Vi tager denne beskyldning meget alvorligt, og vores dedikerede sikkerhedsteam er i fuld gang med at undersøge sagen."