Hun meldte sig syg for at tag en ‘mental fridag’ - Chefens fantastiske svar går viralt

21/07/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Da Madalyn Parker skrev en ærlig sygemelding til sin chef, fik hun et overraskende svar tilbage.

Mest læste i dag

Når vi melder os syge fra jobbet, sker det normalt på grund af fysiske lidelser som influenza, brækkede ben eller andre håndgribelige årsager. Men da Madalyn Parker, en webudvikler hos det amerikanske firma Olark Live Chat, meldte sig syg, havde hun brug for et par dages frihed til at pleje sit mentale velvære.

Det fortæller engelske Metro.

Dette er hvad den engelske avis Metro rapporterer. I en e-mail med emnet "Hvor er Madalyn?" skrev den unge kvinde kort, ærligt og oprigtigt: "Jeg tager fri i dag og i morgen for at fokusere på mit mentale helbred. Forhåbentlig vil jeg være tilbage næste uge, udhvilet og 100% klar igen."

Man kunne måske frygte, at denne forklaring ikke ville blive taget seriøst eller at Madalyn ville blive bedt om at forklare nærmere. Men kort efter fik hun et fantastisk svar fra sin øverste chef, Ben Congleton. Han skrev:

"Jeg vil personligt takke dig for at sende sådanne e-mails. Når du gør det, minder det os om, at sygedage også kan handle om vores mentale helbred. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det ikke er standard på alle arbejdspladser. Du er et forbillede for os alle og hjælper med at nedbryde stigmatiseringen, så vi alle kan være 'hele' på arbejdet."

Foto: Madalyn Parker

Madalyn var så glad for svaret, at hun tog et skærmbillede og delte e-mail-udvekslingen på Twitter. Indtil videre har den modtaget mere end 30.000 likes og er blevet delt over 8.000 gange.

Efterfølgende har Ben Congleton skrevet et blogindlæg, hvor han uddyber sine tanker om arbejdsmiljø og pleje af psyken. Han skriver blandt andet:

"Jeg havde ingen anelse om, at mit svar (til Madalyn, red.) ville få så meget opmærksomhed, og det viser bare, at min tilgang til mental sundhed er usædvanlig. Det gik op for mig, hvor stor indvirkning min e-mail havde, da jeg begyndte at læse nogle af svarene på Madalyns tweet. Nogle af dem fik mig endda til at græde."

Nu kan vi kun håbe, at Madalyns åbenhed og chefens forståelse og taknemmelighed vil brede sig i erhvervslivet og på andre arbejdspladser, hvor psykisk sygdom og mentale lidelser stadig er tabu.