Historisk hus sat 'til salg' for nul kroner

23/07/2023 13:00

|

Sebastian Ilsøth

Hvis man er hurtig, kan man lige nu blive ejer af et historisk tre-værelses hus helt gratis.

Mest læste i dag

I disse tider kan det føles, som om man bliver ruineret, bare ved at træde ind i et supermarked eller parkere bilen ved en tankstation.

Priserne på næsten alt er i øjeblikket stærkt stigende, og huspriser er ingen undtagelse.

Hvis du er på udkig efter et hus i øjeblikket, så er der måske en god idé at læse videre her. Især hvis du ønsker at få et hus helt gratis.

Selvom det lyder utroligt, så kan du faktisk opnå netop dette - og huset er hverken faldefærdigt eller lille. Der er dog én betingelse.

Huset er det, du kan få gratis, men ikke grunden det står på. Derfor er det ifølge Ladbible nødvendigt at flytte hele huset, som befinder sig i den amerikanske stat Kansas.

Baggrunden for dette mærkelige tilbud er, at det 112 år gamle tre-værelses hus står på en grund i Lincoln, hvor det har befundet sig siden 1910.

Grunden er blevet opkøbt af et hospital, som ligger på den modsatte side af gaden og har planer om udvidelse.

Hospitalet vil dog gerne bevare det historiske hus og undgå at rive det ned. Derfor har de tilbudt, at hvem som helst kan få huset helt gratis, så længe de selv betaler for at få det flyttet.

Det drejer sig om et to-etagers hus på næsten 190 kvadratmeter med tre værelser, og ifølge salgsopslaget er det et "solidt" hus.

"En rundtur i huset vil bevise, at det langt fra behøver at blive revet ned," står der i salgsopslaget, selvom huset dog har brug for et nyt fundament.

Dette problem vil dog blive løst ved at flytte huset, hvilket alligevel er nødvendigt.

Det nævnes også, at der er adskillige tomme og billige grunde i nærheden, så det eneste, man reelt skal betale for, er selve flytningen af huset.

Dog har denne flytning en vurderet pris på næsten 1,5 millioner kroner.

En lokal fond har lovet at bidrage med 200.000 kroner til projektet, så der er mulighed for at få et forholdsvist billigt hus, hvis man har planer om at flytte til Kansas i den nærmeste fremtid.