Her er det længe ventede svar på spørgsmålet alle har stillet Putin

29/02/2024 05:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Her er svaret.

Mest læste i dag

Ruslands leder Vladimir Putin har givet udtryk for en foretrukken holdning til Joe Biden frem for Donald Trump i det kommende amerikanske præsidentvalg i november.

Putin, som ofte beskrives som en autoritær leder, har ikke holdt sig tilbage med at betegne Biden som en 'mere forudsigelig og erfaren figur' samt en 'traditionel politiker'.

Denne bemærkning står som Putins første kendte offentlige udmelding om det amerikanske valg, og det har skabt røre i en periode, hvor forholdet mellem USA og Rusland er mere anspændt end det har været i de sidste 60 år, ifølge Dagens.com.

I løbet af Trumps tid i Det Hvide Hus var der flere møder mellem ham og Putin, hvilket syntes at styrke forbindelsen mellem de to statsledere. Trumps seneste lovprisninger af Putin samt hans udtalelser om hurtigt at kunne afslutte Ukraine-konflikten på en måde, der synes at favorisere Rusland, har imidlertid udløst debat.

Putin foretrækker Biden over Trump, hvilket kan betragtes som en strategisk bevægelse i en tid med global usikkerhed.

"Vi vil samarbejde med enhver amerikansk præsident, som det amerikanske folk vælger," sagde Putin, mens han smilte gådefuldt.

Putin kommenterede også Trumps ide om at lade være med at forsvare et NATO-land, der angribes af Rusland, hvis landet ikke har opfyldt sine økonomiske forpligtelser over for alliancen.

Putin gav udtryk for en vis forståelse for Trumps synspunkt, selvom det går imod europæernes ønske om amerikansk støtte uden direkte betaling, som det har været tilfældet siden NATO blev grundlagt.

Putins udtalelser tilføjer endnu et kapitel til historien om relationerne mellem USA og Rusland, og der er indstillet til nogle intense måneder op til valget i november, hvor den næste amerikanske præsident vil blive udpeget.