Har du styr på teorien til kørekortet? Her er tre spørgsmål, som de fleste har svært ved at besvare.

16/09/2023 19:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ikke alle der ville bestå deres teoriprøve, hvis de skulle tage den i dag.

Mest læste i dag

Hvordan evaluerer du dine færdigheder bag rattet? Hvis dit svar er, at du ikke føler dig så selvsikker på vejen, som du gerne ville være, så er du langtfra den eneste.

Dette er konklusionen, som Mirror når frem til.

Forskning fra Compare the Market afslører, at kun 55 procent af britiske bilister tror, at de ville bestå deres teoriprøve, hvis de skulle tage den i år. Da en gruppe på over 2.000 bilister blev stillet almindelige testspørgsmål, kunne mindre end 1% besvare hvert spørgsmål korrekt.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at besvare dem alle korrekt for at bestå prøven. Du skal faktisk kun besvare 86 procent af spørgsmålene korrekt for at bestå den fulde køreteoriprøve. Men ifølge forskerne blev kun 51 procent af de stillede spørgsmål besvaret korrekt.

"Når vi ser på multiple-choice-spørgsmålene udenom vejskilte, kunne kun 45 % af førerne i gennemsnit svare korrekt. Dette tal steg dog med alderen, hvor 50 % af førerne over 55 år besvarede disse spørgsmål korrekt, sammenlignet med blot 36 % af de 16- til 24-årige," forklarede eksperterne.

Heldigvis delte de nogle af de mest udfordrende spørgsmål og de korrekte svar. Du kan se dem nedenfor.

1. Hvad skal du gøre, hvis dit køretøj begynder at brænde, mens du kører gennem en tunnel?

Svar: Kør køretøjet ud af tunnelen, hvis det er sikkert.

Kun 32 procent af bilisterne besvarede dette spørgsmål korrekt, og 41 procent antydede, at de ville stoppe og bruge en nødtelefon.

"Eksperterne rådede til, at den største fare ved en tunnelbrand er røg og kvælning. Så hvis det er muligt og sikkert, kan det være bedre at køre køretøjet ud af tunnelen, selvom det er i brand," påpegede de.

2. Hvordan kan du undgå hjulspin, når du kører på en isglat vej?

Svar: Kør med lav hastighed i det højeste mulige gear.

Hele 66 procent af bilisterne fejlede dette spørgsmål, hvor 36 procent af dem fejlagtigt troede, at de skulle køre i lavt gear i denne situation.

"De professionelle svarede, at ekstra forsigtighed er påkrævet, når du kører på en iset vej for at undgå at miste kontrol. Ved at køre med lav hastighed i det højeste gear reducerer du risikoen for, at dækkene mister grebet på den glatte overflade," forklarede de.

3. Du venter på at svinge ud fra et vejkryds, men din udsigt er begrænset af parkerede køretøjer. Hvad kan hjælpe dig med at se trafikken på den vej, du vil køre ud på?

Svar: Refleksioner af trafik i vinduer.

Kun 36 procent af bilisterne svarede korrekt på dette spørgsmål.

I mellemtiden foreslog 30 procent, at man skulle kigge på trafikken gennem det indvendige vindue.

Eksperterne forklarede det bedste svar og sagde: "Selvom det er indlysende, at man altid skal bruge sine vinduer for at holde øje med trafikken, kan du i dette tilfælde kigge efter trafik i vinduerne på de parkerede biler eller i refleksioner i vinduerne. Sørg for at fortsætte med at kigge i alle retninger, mens du langsomt nærmer dig for at sikre, at det er sikkert."