Gratis hygiejneprodukter til alle skoleelever

22/02/2021 13:18

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, har meddelt at alle landets skoler vil tilbyde gratis hygiejneprodukter til alle piger.

Det skriver Unilad.com

Sidste år forsøgte man i New Zealand sig med et forsøg, der skulle vise sig at være yderst succesfuldt.

På tværs af 15 skoler, var der gratis hygiejneprodukter tilgængelige til elever, i et forsøg på at udrydde det såkaldte ’period poverty’ - Et begreb der dækker over at flere piger og unge kvinder ikke har råd til at købe hygiejnebind.

Det problem skal nu udryddes en gang for alle – det var pointen i premierministerens pressemeddelelse for nyligt.

”Unge mennesker bør ikke gå glip af deres uddannelse på grund af noget, der er en normal del af livet for halvdelen af ​​befolkningen,” - sagde og fortsatte:

”Det positive svar fra skoler og studerende på piloten (forsøget, red.) har tilskyndet os til at udvide initiativet til alle newzealandske skoler,”

Ifølge Arderns er en ud af 12 unge i New Zealand påvirket af, ikke at have råd til hygiejneprodukter, og det vil der altså nu blive sat kraftigt ind over for - Det anslås, at programmet vil koste New Zealand cirka 110 millioner kroner, for de gratis produkter fra 2021 til 2024.

”Vi ønsker at se forbedret engagement, læring og adfærd, færre unge mennesker går glip af skole på grund af deres periode og reduceret økonomisk vanskelighed blandt familier til deltagende studerende,” tilføjede Ardern.

Måske vil der i fremtiden kunne opleves flere og flere af denne slags tiltag. I Skotland blev hygiejneprodukter gjort gratis for alle der havde brug for det – Er det noget der burde overvejes herhjemme?