Frygtelige scener i Roms gader: Hundredvis af fugle skræmt ihjel

04/01/2021 16:28

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Ifølge en række dyrevelfærdsorganisationer er de mange fugle døde, fordi de simpelthen blev ihjel skræmt af fyrværkeri.

Vidste man ikke bedre, kunne det næsten ligne en bibelsk plage. Der er fundet hundredvis af døde små fugle i den gamle bys gader.

Selvom der endnu ikke er lavet egentlige konklusioner, mener forskellige dyrevelfærdsorganisationer at de voldsomme scener skyldes fyrværkeri nytårsaften, der ganske enkelt har skræmt dem ihjel.

Umiddelbart burde fyrværkeri slet ikke have været et problem, for der var indført forbud i byen den 31. december mod fyrværkeri for at beskytte både dyr, mennesker og ejendom. Dette forbud blev dog i høj grad ignoreret af italienere, der ville fejre afslutningen på 2020. 

I en video, der er blevet optaget af et chokeret vidne, kan man høre, at personen, der filmer siger: "Dette er den modbydelige side af menneskets natur. Fyrværkeriet. Hundredvis af døde fugle. Ubegribeligt. Se hvor mange der er."  

Et andet vidne har ifølge The Mail Online udtalt sig følgende: "Jeg var på vagt i løbet af de timer, da jeg passerede gennem Cavour, en gad nær hovedbanegården. Jeg forstod først ikke, hvad der var på jorden. Senere indså jeg, at det var døde fugle, og at der var hundreder af dem. Et forfærdeligt syn. Det var omkring kl. 00.40, og årsagen kunne være fyrværkeri. Det er i det mindste det første, jeg troede."

Ifølge International Organization for Animal Protections talskvinde, Loredana Diglio, blev fyrværkeriet skudt af i et grønt område, hvor fuglene plejer at opholde sig. 

Loredana Diglio udtaler –" Det er muligt, at de døde af frygt." 

" De kan flyve op sammen og banke mod hinanden eller ramme vinduer eller elektriske ledninger. Lad os dog ikke glemme, at de også kan dø af hjerteanfald."

Hun tilføjede desuden, at der hvert år bliver forårsaget skader på både vilde dyr og husdyr.