Forældre havde ikke købt en flybillet til deres nyfødte barn: Valgte at efterlade det i terminalen

17/08/2023 06:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et belgisk forældrepar vinder formentlig prisen som de værste forældre i år.

Mest læste i dag

Et belgisk ægtepar fra forleden forsøgte at gå om bord på et Ryanair-fly uden deres spæde barn, som de havde efterladt i terminalen.

Ikke desto mindre endte det med, at de i stedet for at gå om bord i flyet, blev nødt til at tage plads i en politibil.

Dette er blevet rapporteret af mediet Ladbible.

Det unge forældrepar havde til hensigt at rejse fra Tel Aviv i Israel til Bruxelles i Belgien med et fly fra Ryanair. Dog havde de ikke skaffet en billet til deres nyfødte spædbarn.

Forældrene antog tilsyneladende, at babyer kunne rejse gratis. Men ifølge Ladbible kræver Ryanair, at babyer, der er ældre end 14 dage, skal have en billet for at kunne tage med på selskabets fly.

Som konsekvens blev forældreparret og deres baby nægtet adgang, da de forsøgte at gå om bord på flyet. Men i stedet for at anskaffe en billet til barnet eller finde en alternativ løsning, valgte de at efterlade babyen i en barnevogn i terminalen og forsøge at gå om bord i flyet uden den.

Dette vakte opsigt hos lufthavnspersonalet, som straks kontaktede politiet. Begge forældre blev anholdt, og de blev eskorteret sammen med babyen til den nærmeste politistation.

En af de ansatte, der overværede episoden, udtalte: "Vi har aldrig været vidne til noget lignende før." Vedkommende fortsatte med at sige: "Vi kunne nærmest ikke tro vores egne øjne."

Ryanair udsendte en erklæring om situationen og udtalte: "Disse passagerer forsøgte at gå om bord uden at have anskaffet en billet til deres nyfødte. Efterfølgende gik de gennem sikkerhedskontrollen og efterlod deres spædbarn ved check-in. En medarbejder ved Ben Gurion-lufthavnen kontaktede sikkerhedspersonalet, som tilbageholdt passagererne, og sagen er nu blevet overdraget til det lokale politi."