Flere hunde alvorligt syge på mystiskvis: Eksperter mener at de er smittet med coronavirus

03/02/2022 16:37

|

Christina Hansen

Foto: The Mirror

Mest læste i dag

Mystisk hundesygdom, der plager Storbritannien, menes at være coronavirus, siger eksperter

Flere hunde er blevet alvorligt syge af sygdom og diarré efter at have gået ture.

Første tilfælde er rapporteret i Yorkshire og er derefter spredt ind i landet - nu menes det at være forårsaget af coronavirus

Hunde er blevet grebet af en bølge af sygdom i England, og eksperter mener, at de nu ved hvorfor.

Førende eksperter i infektionssygdomme blandt hunde mener, at coronavirus kan stå bag den pludselige bølge af infektioner blandt hunde.

Hvalpe er blevet alvorligt syge efter at have gået ture med tilfælde, der først blev rapporteret på Yorkshires kystlinje og derefter spredt sig ind i landet til områder som Leeds og Kirklees, rapporterer Yorkshire Live.

Professor Alan Radford, en ekspert i veterinær sundhedsinformatik ved University of Liverpool, har undersøgt den unormalt høje forekomst af sygdom og diarré hos hunde.

Han har arbejdet som en del af et specialistteam ledet af Small Animal Veterinary Surveillance Network (SAVSNET), som afslørede nye data, der kunne pege på en mulig årsag til det stigende antal syge kæledyr.

Deres forskning tyder på, at niveauet af sygdom har været højere end forventet i tre uger i Yorkshire, som har oplevet et officielt "udbrud".

Nicolas hund blev skræmmende utilpas efter en tur ved Hunslet kanal
Nicola Jane, fra Leeds, West Yorkshire, fortæller at hendes seks måneder gamle hund pludselig blev syg.


Prof Radford siger: "I andre regioner ligner de stigninger, vi har set indtil videre, mere normal sæsonvariation.

"Sådanne signaler kan dog ændre sig hurtigt, og vi vil fortsætte med at overvåge situationen."

Eksperten afslørerer, at en af ​​topkandidaterne for infektionen kan være Canine Enteric Coronavirus (CEC), men at undersøgelser stadig er i gang.

På trods af navnet har CEC ingen relation til SARS-CoV-2, den virus, der forårsager Covid-19, og udgør ikke en risiko for ejere eller familiemedlemmer, der kan komme i kontakt med inficerede hunde.

Coronavirus falder ind under en specifik type virus, der måske ikke deler nogen anden lighed udover at være en del af den samme udvidede familie.

CEC har eksisteret meget længere end Covid-19 og har historisk set kun produceret en relativt mild sygdom hos hunde, på trods af at den påvirker flere tusinde om året globalt.

SAVSNET-projektkoordinator Bethaney Brant kommenterede også undersøgelsen og siger, at selvom årsagen til virussen er ukendt, "er det sandsynligvis smitsomt."