Fejl fra eks-kæreste kostede manden 1,4 milliarder kroner

26/09/2023 08:49

|

Sebastian Ilsøth

Foto: BBC
En mand fra Newport er blevet låst i en kamp med byrådet, efter at han anmodede om tilladelse til at grave rundt på en losseplads efter et stykke tabt skat.

Mest læste i dag

Men for James Howells er dette ikke bare en almindelig skat; det er hverken guld eller juveler. Det er derimod en harddisk, der rummer en betydelig mængde Bitcoin.

James har fortalt, at hans tidligere partner ved et uheld smed denne harddisk væk, som indeholder hele 8.000 Bitcoin, tilbage i 2013.

For dem, der ikke er bekendt med Bitcoin's værdi, var prisen på blot én enhed af denne kryptovaluta på skrivetidspunktet lidt over £20.700 (svarende til 180.000 danske kroner). Og denne harddisk gemmer hele 8.000 af dem.

Så der ligger altså en harddisk, som i dag er værdsat til over 160 millioner pund, muligvis på en losseplads i Newport.

Det eneste, James skal gøre nu, er at finde den igen, men der er kun et problem.

Newport City Council har flere gange afvist James' anmodninger om adgang til lossepladsen, hvor han tror, at harddisken er endt.

De har henvist til tilladelsesproblemer på stedet, men har også sagt, at det er usandsynligt, at James vil være i stand til at finde en harddisk på størrelse med en iPhone. Det fremgår af LADbible.

James er dog ikke tilfreds med dette svar og har endda truet med at indlede en retssag, hvis rådet ikke giver ham adgang til stedet for at foretage en søgning.

I et brev til Newport City Council har han udtalt: "Newport City Council fortsætter med at ignorere vores anmodninger om et møde, en reel samtale, for at finde en løsning. De blokerer vores forsøg."

James hævder desuden stadig at have ejendomsretten til mønterne og udtaler: "Det er absurd, at de ikke har drøftet med os, hvordan man kan gøre det sikkert uden at skade miljøet og uden at pålægge rådet omkostninger.

"Værdien af mønterne er stadig intakt og vil vokse over tid."

Ikke desto mindre er han også opmærksom på, at der er en risiko for, at harddisken kan være beskadiget.

James har sagt: "Vi kan finde den, og den kan være gået i stykker. Jeg accepterer det. Men vi kan også finde den, og den kan være intakt - det er lige så sandsynligt. Vi ved det bare ikke."