Far beholder sønnens lottogevinst: Planlægger at gå tidlig på pension og nyde livet

21/02/2024 17:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Synes du, at det faren gør er i orden?

Mest læste i dag

En debat er blevet udløst af en far, der indrømmede at have taget sin søns lotterigevinst på 47.000 £ (409.152 kroner) til sig, for derefter først at uddele en del af beløbet seks år senere.

Det rapporterer Mirror.

Faren fortalte, at han havde købt lotterisedler til sine sønner, Sam og Scott, som teenagere, på trods af at de var for unge til selv at indløse en eventuel gevinst.

En aften med held

Heldigvis vandt Sam, nu 17 år, en sekundær præmie på 47.000 £ (409.152 kroner) på sin lotteriseddel.

Denne historie blev delt af faren på det sociale netværk Reddit.

"For seks år siden tog jeg til tankstationen for at købe cigaretter og besluttede mig for sjov at købe en lotteriseddel til hver af os. Vi brugte hele natten på at drømme om, hvad vi skulle bruge pengene på, hvis vi vandt. Jeg havde sagt til mine sønner, at eventuelle gevinster skulle gemmes til deres uddannelse. Da Sams seddel vandt, måtte jeg indløse den, da det teknisk set var mig, der ejede den. Efter skat havde vi 47.000 £. Jeg forklarede dem, at pengene skulle spares til deres uddannelse, men vi kunne godt fejre det lidt først. De ønskede sig en spillekonsol, og min kone, Wilhelma, ønskede en familieferie. Så det blev aftalen," forklarer faren.

Familieferie og spillekonsol

Derudover arrangerede faren en familieferie til Disney World.

Han tilføjede: "Drengene er faktisk ikke til Disney, men Wilhelma har altid drømt om at tage dertil, så det gjorde vi - det kostede yderligere £3.950 (34.382 kroner)."

Men pengene, der skulle være sparet op, blev delvist brugt på andet.

"Fjorår ønskede Sam sig en bil. Wilhelma var træt af at køre dem rundt, så jeg gik med til at købe en bil for 'hans' £3.000 (26.113 kroner). Jeg står for forsikring, registrering og vedligeholdelse," siger faren.

Investeringer øger værdien

Siden pengene blev sat ind på kontoen, har faren investeret dem, og de er nu vokset til £78.000 (679.157 kroner).

"Sam starter på college snart, og planen er at han bruger £26.000 (226.340 kroner) over fire år. Da Wilhelma så, at der var flere penge på kontoen, spurgte hun hvorfor. Jeg forklarede, at jeg havde investeret beløbet, og at det var vokset. Hun spurgte, hvorfor Sam kun får £26.000, når der er mere. Jeg svarede, at de resterende penge er mine, da jeg har forvaltet kontoen og investeringerne. Jeg har også betalt for alt andet fra vores egne opsparinger. De ekstra penge bliver hos mig, og jeg fortsætter med at investere dem," deler faren.

Internettets mening

Faren søgte meninger på sociale medier for at se, om han tog fejl.

En bruger mente, det var helt fair: "Alle vinder, børnene får en god start, og I fik en ferie ud af det."

En anden påpegede: "Du forvaltede kontoen, men det var hans gevinst, der gjorde investeringerne mulige. En investeringsrådgiver ville ikke eje afkastet af mine penge."

En tredje tilføjede: "Juridisk set er pengene dine. Men du lovede din søn noget andet. Selvom du har taget gode investeringsbeslutninger, ville det være uretfærdigt at pensionere tidligt på de penge uden at spørge din søn. Han tror, det er hans penge. Du fulgte ikke aftalen, som I havde."