Fængslet: Træner og to holdkammerater drev triatlet til selvmord

29/01/2021 13:51

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sportens univers kan til tider været et barskt et af slagsen, men denne historie fra Sydkorea er i en helt anden klasse.

Hvis man har dyrket holdsport, har man måske haft en holdkammerat man ikke ligefrem var på samme bølgelængde med, måske har man endda til tider oplevet noget der minder om mobning, men det er forhåbentligt meget få mennesker i verden, der har drevet holdkammerater til selvmord.

Det var desværre præcis hvad der er sket i en absolut tragisk sag fra Sydkorea.

22-årige triatlet Choi Suk-Hyeon blev sidste år fundet død i en sovesal. Et resultat af at den unge kvinde i årevis var blevet udsat for fysiske og verbale overgreb fra træner og holdkammerater – Det skriver Ekstra Bladet.

At der var tale om selvmord efter de mange overgreb hersker der i retten i Daegu ikke meget tvivl om, da en af de sidste beskeder fra den unge kvinde var et farvel til sin mor, hvor hun bad moren om tilgive sine overgrebsmænd.

Om moren tilgiver eller ej, melder historien intet om, men retten gør hvert fald ikke. Fredag blev Suk-Hyeons træner nemlig idømt syv års fængsel for sin rolle i den unge kvindes død. Træneren var dog ikke den eneste der blev holdt ansvarlig for pigens selvmord.

To holdkammerater fik henholdsvis fire års ubetinget, og 18 måneders betinget fængsel. Alle tre fortrød deres handlinger i retten.

Denne sag er desværre ikke den eneste af sin slags man i Sydkorea har skulle forholde sig til. Tidligere på ugen blev Suk-Hyeons tidligere fysioterapeut idømt otte års fængsel for en række seksuelle og psykiske overgreb.