Enkelt detalje i en sms kostede ham knap 350.000 kroner: Nu advarer han andre

26/12/2023 05:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu advarer han andre.

Mest læste i dag

En 41-årig mand ved navn Gerald Chin fra Sydney har oplevet en mareridtsagtig situation, som enhver bankkunde frygter, idet han mistede $50.000 til en avanceret svindler. Den tragiske hændelse begyndte, da Chin modtog en tilsyneladende uskyldig tekstbesked, der syntes at stamme fra hans bank, HSBC Australia. Dette førte til en række begivenheder, der resulterede i et betydeligt økonomisk tab for ham, ifølge news.com.au.

Beskeden, der dukkede op i den samme beskedtråd som tidligere legitime beskeder fra banken, advarede Chin om, at der var blevet logget ind på hans konto fra en anden mobiltelefon.

Overbevist om beskedens ægthed, ringede Chin til det angivne nummer og blev bedt om at oplyse personlige detaljer og brugernavn som en del af en verifikationsproces.

Den bedrageriske person, der udgav sig for at være fra banken, informerede ham om, at en enhed tusindvis af kilometer væk i Perth havde fået adgang til hans konto.

Svindelteamet påstod desuden, at der var blevet observeret forsøg på at overføre $49.000, svarende til knap 340.000 kroner, fra hans konto. For at løse problemet rådede svindleren Chin til at låse sin konto og oplyse bankkoder fra sin telefon.

Efterfølgende blev Chin kontaktet igen af svindleren, der bad om yderligere bankkoder, hvilket fik hans alarmklokker til at ringe.

Da han endelig kontaktede HSBC's hjælpelinje, blev det bekræftet, at hans konto var blevet tømt. Chin, der havde sparet op til at tage sine forældre med til USA for at besøge sin bror til jul, var knust og ødelagt over tabet.

Han delte også, at den økonomiske stress nu var en realitet, da han står over for udfordringer med at betale sit realkreditlån og regninger. Chin følte, at HSBC ikke tog hans situation alvorligt nok og savnede passende sikkerhedsforanstaltninger i deres system.

En talsperson for HSBC bekræftede, at de ikke kunne kommentere på individuelle sager, men forsikrede, at de grundigt undersøger alle rapporterede tilfælde af svindel eller bedrageri. Chins sag er nu genstand for en svindelundersøgelse, som forventes at tage uger.

Foto: news.com.au