Én person testet positiv: To Millioner mennesker i lockdown

02/02/2021 14:22

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En person er blevet testet positiv for coronavirus, og det betyder nu at alle indbyggere i den australske millionby Perth de næste fem dage skal holde sig hjemme.

Man må sige at coronavirus tages dybt seriøst i Australien. Én ung mand er blevet testet positiv for corona og har kun milde symptomer, men det har været nok til at man har besluttet at millionbyen Perth på den australske vestkyst skal lukkes helt ned, de næste fem dage – Det skriver The New York Times.

Perth er Australiens fjerde største by med sine godt to millioner indbyggere, men det skulle man næppe tro, gik man sig en tur i byens gader de kommende par dage.

Alt bliver nemlig lukket ned, og byens borgere har kun lov til at forlade hjemmet for at handle, af medicinske årsager, eller hvis de varetager et essentielt job. Alle skoler, butikker, biografer, religiøse samlesteder lukkes ned, og kun restauranter med takeaway muligheder må holde åbent.

Og der er en god grund til at man er så ekstremt forsigtig som man er. Dette smittetilfælde er det første fundet i staten uden for en karantænezone i hele ti måneder. Derfor tager premierminister i Western Australia, Mark McGowan situationen meget alvorlig

”Det er en meget alvorlig situation,” – Siger han og fortsætter:

”Hver og en af os må gøre alt, hvad vi kan personligt for at stoppe smittespredningen i samfundet,”

Man kan mene at Australiens tilgang til coronavirus er ekstrem, men landets resultater er tilsvarende imponerende. Hvor et lille land som Danmark nu har over 2.000 coronarelaterede dødsfald, har det kæmpestore land kun 909 samme salgs, ifølge Ekstra Bladet.