Ejendomsmægleren Mike var tørstig: Det resulterede i en bøde på over 100.000 kroner.

18/08/2023 13:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Det er ikke altid nemt at være på farten. Det kan ende med at blive dyrt.

Mest læste i dag

I løbet af juli sidste år stod Mike Rose over for en begivenhed, da han skulle fremvise et hus til potentielle købere.

Mens han ventede på køberne, blev han overvældet af tørst og begav sig ud på jagt efter noget at drikke.

Han åbnede køleskabet med hensigt at finde vand i overensstemmelse med aftalen om brug, men endte med at tage en tår mælk direkte fra beholderen, som han derefter stillede tilbage på sin plads i køleskabet.

Ifølge samtykkeerklæringen, der blev godkendt af både ejendomsmægleren og Rose, blev ejerne af huset opmærksomme på hans handling, da de reviderede overvågningskameraoptagelser og senere konfronterede ham to dage senere.

Rose undskyldte for sit fejltrin og blev meddelt, at han ikke længere var velkommen i hjemmet. Som følge heraf valgte hans klienter at erstatte ham i deres ejendomskøb.

I forklaringen efterfølgende hændelse hævdede Rose, at hans opførsel var enestående og ikke i tråd med hans normale adfærd. Han påpegede også, at han på tidspunktet for episoden led af usædvanlig dehydrering som følge af en ny medicin og befandt sig under betydelig stress.

Det fremgår af dokumenterne, at Rose åbnede køleskabet i sin søgen efter vand, men da han ikke fandt noget, besluttede han sig for at drikke noget mælk i stedet.

Husejeren, Liska Fullerton, udtrykte stadig sin beklagelse over Roses handlinger og udtalte sin tilfredshed med, at de nødvendige skridt blev taget af myndighederne.

Hun bemærkede: "Det er mere end blot en formel irettesættelse, hvilket er positivt. Den pålagte bøde vil uden tvivl sætte sine spor."

Hun udtrykte også sine tanker om tillid til fagfolk, der kommer ind i ens hjem: "Når du inviterer fagfolk ind i dit hjem... forventer du, at de handler ansvarligt." Hun delte også den vigtige lære, hun havde fået ud af denne oplevelse.

Kort tid efter hændelsen i juli 2022 udsendte Rose en erklæring til CBC News, hvor han kaldte sine handlinger "uheldige" og "usædvanlige".

Mike, som nu arbejder for en anden ejendomsmægler, accepterede at betale en disciplinærbøde på $20.000 (102.000 dkk) til myndighederne for sin upassende opførsel samt $2.500 (12.700 dkk) i sagsomkostninger.