Efter 10 år med daglig barbering to gange om dagen: Nu lader hun skægget gro

28/08/2023 22:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
En 30-årig kvinder føler ikke, at hun har kunne være sig selv i mange år, men nu har hun ladet håret gro - og det er ikke det oven på hovedet.

Mest læste i dag

30-årige Dakota Cooke definerer sig selv som ikke-binær, hvilket betyder, at de ikke føler en tilknytning til nogen af de traditionelle kønsidentiteter.

Dakota anvender hun/hende-pronomener, men foretrækker også de/dem-pronomener. Ved første øjekast vil man måske bemærke et bemærkelsesværdigt træk ved hendes udseende, som normalt associeres med det mandlige køn.

Ikke desto mindre gør Dakota en ihærdig indsats for at demonstrere, at dette træk også kan være acceptabelt for kvinder. Dette er beskrevet af The Daily Mail.

Den unge person, der dagligt optræder i Las Vegas, USA, havde en usædvanlig udtalt skægvækst, noget som normalt er sjældent for en person, der identificerer sig som kvinde. I de første mange år af deres teenage- og ungdomsliv brugte de en betydelig mængde tid på at fjerne håret og få hagen voksbehandlet. Den første voksbehandling fik de allerede som 13-årig, efter at en bekendt påpegede deres markante skægvækst. I næsten 10 år barberede de sig to gange om dagen, indtil de til sidst besluttede sig for at stoppe.

Foto: Privat

Dakota har forklaret, at der var en periode, hvor de blev skamfulde over deres ansigtshår, da der var en stærk stigmatisering af kvinder med ansigtsbehåring. Denne skamfulde følelse vedholdt i omkring 10 år, hvor de forsøgte at skjule deres ansigt.

Foto: Privat

De har også delt, at de oplevede udslæt og ar som følge af de gentagne barberinger, og de stoppede med denne praksis i 2015. Det var en veninde, der opfordrede dem til at lade skægget gro og bruge det som en del af deres optræden i cirkusmiljøet, hvor de arbejdede.

Foto: Privat

Siden da har Dakota ladet deres skæg gro og integreret det i deres optræden både i cirkus og i shows i Las Vegas. Skægget er blevet en måde for dem at udtrykke mangfoldighed og selvtillid på. De har beskrevet, at de tidligere havde meget angst omkring dette, men de nåede til et punkt, hvor de valgte at være ligeglade med andres reaktioner. I dag præsenterer de sig selv som "Dakota, den skæggede person."