EasyJet-pilot bad 20 passagerer om at forlade flyet: Årsagen er chokerende

22/07/2023 10:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En easyJet-pilot bad 20 passagerer om at forlade et fly, der skulle flyve dem hjem – og årsagen er chokerende.

Mest læste i dag

En easyJet-pilot blev nødt til at bede flere passagerer om at forlade flyet, da det blev opdaget, at det var 'for tungt til at lette'. Den planlagte afgang kl. 21.45 den 5. juli fra Lanzarotes Arrecife Lufthavn til John Lennon Lufthavn i Liverpool blev forsinket på grund af forskellige problemer.

Først var der en næsten to timers forsinkelse på grund af dårligt vejr. Derefter blev flyet yderligere forsinket, da det blev konstateret, at det var for tungt.

Dette er rapporteret af Daily Star.

For at tackle overvægtproblemet tilbød piloten passagererne en mulighed. Piloten bad op til 20 passagerer om at forlade flyet mod en betaling på 500 euro, hvilket svarer til lidt over 3.700 kroner.

En af passagererne på flyet filmede hele episoden, og videoen blev senere delt af mediet Liverpool Echo.

"På grund af, at der er mange af jer her i dag, er flyet meget tungt," kan man høre piloten sige.

"Kombinationen af et tungt fly, en relativt kort landingsbane og de nuværende ugunstige forhold på Lanzarote betyder, at flyet er for tungt til at lette. Jeg og min andenpilot er erfarne og har håndteret sådanne situationer før."

"Da vores førsteprioritet er sikkerhed, er det umuligt at lette flyet med de aktuelle vindforhold. Der er flere faktorer, der spiller ind: høj temperatur, dårlig vind og uhensigtsmæssig retning."

"Du spekulerer måske på, hvad der skal ske nu. Det er grunden til, at jeg er her for at informere jer. Jeg har talt med vores team, og den eneste løsning på problemet med et tungt fly er at gøre det lettere."

"Hvis det er muligt, vil jeg gerne bede op til 20 frivillige om at afstå fra at flyve til Liverpool i aften. Hvis nogen ønsker at melde sig frivilligt, vil der være en økonomisk kompensation. Ifølge oplysninger fra easyJet kan det nuværende beløb være op til 500 euro pr. person, der ikke flyver i aften."

Flere passagerer gav udtryk for deres meninger og sagde 'Jeg vil bare hjem'. Ifølge easyJets flytracker blev flyet forsinket på grund af 'dårligt vejrforhold på Lanzarote'.

Flyet var oprindeligt planlagt til at afgå kl. 21.45, men det lettede først kl. 23.24. Det landede i John Lennon Lufthavn kort før kl. 03.00.

En talsperson fra easyJet bekræftede, at 19 passagerer meldte sig frivilligt til at forlade flyet, ifølge Daily Star.