Det der ikke måtte ske: ”Vi befinder os i en tredje bølge”

17/03/2021 10:49

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Frankrigs premierminister, Jean Castex, fortæller at landet nu er i starten af den såkaldte tredje bølge.

Selvom både forår og flere vacciner er på vej til Europa, er coronasituatinen langt fra løst endnu, og frygten for en tredje bølge sniger sig i øjeblikket ind hos diverse statsledere.

Ikke mindst i Frankrig, hvor landets premierminister, Jean Castex, fortæller at landet nu befinder sig i starten af netop den berygtede tredje bølge.

”Vi befinder os i en form for tredje bølge,” – fortalte han tirsdag i parlementet.

I løbet af den sidste uge, har Frankrig oplevet et gennemsnitligt smittetal på over 25.000 nye smittede dagligt. Det er det højeste antal smittede dagligt siden november.

Det store antal smittede, og forskellige mutationer hist og her, har lagt et stort pres på det franske hospitalsvæsen, og det har fået sundhedseksperter til at foreslå en ny nedlukning.

Både premierminister og landets præsident, Emmanuel Macron, mener at løsningen på det voksende problem er vaccinationer.

Men som i mange andre europæiske lande, blandt andet Danmark, så er franskmændene heller ikke nået lige så langt med vaccinationsprocessen som man tidligere havde regnet med.

Blot 8 procent af franskmændene har modtaget første stik, og kun fire procent er færdigvaccinerede.

Skulle Macron og Castex ikke mene at listen med bekymringer er lang nok, kan de måske skrive endnu en bekymring på. Tirsdag meldte franske sundhedsmyndigheder nemlig om en ny coronamutation, der er fundet i en by i Bretagne.

Der vides endnu meget lidt om den nye mutation, men den skulle angiveligt være sværere at opdage. Hvorvidt den nye mutation er mere smitsom eller farlig, skal undersøgelser nu klargøre.