Denne specifikke badeværelsesvane kan være tegn på, at du er smittet med Omikron

12/01/2022 11:03

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag


Omikron-symptomer er generelt ulig dem af varianterne, der kom før, med en række symptomer forbundet med det - inklusive en mærkelig ting, du vil bemærke, når du går på toilettet

Omikron er nu den dominerende variant af Covid 19 flere steder i verden og har kastet en række symptomer af sig, som ikke er set i tidligere bølger.

Mens Delta-varianten og dem, der kom før den, var nemmere at identificere med symptomer, herunder en ny og vedvarende hoste, feber og tab af smag eller lugt, har Omikron vist sig at være sig langt bedre.

Det har vist sig at blande sig med symptomer på sæsonbetingede sygdomme fra influenza og forkølelse.

Det er også kommet med nye bekymringer. Frygten hænger stadig ved dens høje transmissionshastighed og evne til at undgå de første to vaccinedoser for mange.

Men nu siger det USA-baserede Center for Disease Control, eller CDC, at mennesker med Covid kan have "en bred vifte af symptomer".

I virkeligheden kan denne brede vifte være alt fra en let tilstoppet næse til vejrtrækningsbesvær, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Så det er vigtigt, at folk er så velbevandrede som muligt, når det kommer til at opdage symptomerne og tage test så tidligt som muligt.

Et sådant symptom kan være lidt anderledes end alle andre og er centreret omkring dine aktiviteter på toilettet.

Et symptom kan være mærkbart på toilettet

Hvis du opdager, at du har diarré, når du går på toilettet, kan det godt være et tegn på, at du har fanget Omikron, siger CDC

NBC Chicago bemærker, at personer med nedsat immunforsvar er de mest tilbøjelige til at opleve diarré og andre gastrointestinale symptomer.

Disse kan være mennesker, der kommer sig fra Covid, selvom John Hopkins Medicine bemærker, at omkring 20% ​​sandsynligvis vil opleve diarré som et symptom kort efter at have fanget virussen.

Diarré er heller ikke nødvendigvis et symptom på Covid, da mange medicinske tilstande har det som et symptom.

Hvad er symptomerne på Omikron?
I skrivende stund opregner CDC følgende symptomer som dem, der er forbundet med Omikron:

Feber eller kuldegysninger
Hoste
Åndenød eller åndedrætsbesvær
Træthed
Muskel- eller kropssmerter
Hovedpine
Nyt tab af smag eller lugt
Ondt i halsen
Overbelastning eller løbende næse
Kvalme eller opkastning
Diarré

Det ser ud til, at Omicron kan blive fanget af mennesker, der allerede har haft andre stammer af virussen, rapporterer Express.

UKHSA siger: "Selvisoler dig selv, selvom du har haft et positivt testresultat for COVID-19 før. Du har sandsynligvis en vis immunitet over for virussen, men det er ikke klart, hvor længe det varer."