Datterens feber undrede mor: Så gjorde hun forfærdelig opdagelse

20/02/2024 09:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nogle gange kan en mavefornemmelse være altafgørende.

Mest læste i dag

Forældre kan let bekymre sig overdrevent, når deres barn udviser symptomer som feber eller sløvhed, frygtende det værste indtil barnets tilstand forbedres.

For Renee, mor til to, blev den ultimative forældrefrygt en realitet, da en tilsyneladende harmløs feber hos hendes treårige datter Lexi eskalerede til en langvarig og smertefuld kamp. En situation, der oprindeligt blev nedtonet som en simpel virusinfektion af sundhedspersonalet, afslørede sig snart at være tegn på noget meget mere graverende.

Drevet af en dyb fornemmelse af, at noget var galt, lyttede Renee til sin intuition og søgte yderligere medicinsk rådgivning ved Royal Children's Hospital, hvor en røntgenundersøgelse afslørede en foruroligende opdagelse: en tumor havde udviklet sig i Lexis nyre.

"Vi fandt os selv i samtale med en onkolog indenfor 24 timer," delte Renee med 9honey Parenting. Denne hurtige udvikling vendte op og ned på hele familien og Lexis tilværelse. Den unge pige, som indtil da havde skjult sin smerte, stod overfor en øjeblikkelig og krævende behandling.

For Renee var rejsen hjerteskærende, især da Lexi begyndte at miste sin tillid til hende og andre voksne som følge af de mange medicinske indgreb. "Alt, vi ønskede, var at beskytte hende, selvom vi vidste, at hun måtte gennemgå disse procedurer, så hun mistede tilliden til mig i starten," forklarer Renee.

Et vendepunkt opstod, da de opdagede Starlight Room, hvor et team fra Captain Starlight spillede en afgørende rolle i at genoprette glæden og trygheden i Lexis hospitalsophold. "Hun knyttede straks bånd til nogle af kaptajnerne," bemærker Renee, og påpeger, "Starlight spillede en stor rolle i at genopbygge hendes tillid til voksne og gøre et skræmmende sted sjovt."

Lexis behandlingsforløb omfattede 36 uger med kemoterapi, 10 dages stråleterapi, omkring 20 fulde bedøvelser, 25 hospitalsindlæggelser og en større operation. Med enestående medicinsk og følelsesmæssig støtte er Lexi nu færdig med sin behandling. "I november ringede hun i klokken, som markerer behandlingens afslutning," fortæller Renee, lettet og taknemmelig for, at hendes datter endelig kan vende tilbage til en normal hverdag.