Chris blev forbrændt på 98% af sin krop som 2-årig og fik 1% chance for at overleve: Sådan ser han ud i dag

23/09/2023 18:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Chris Tomlinson (37) er en utrolig overlever. Med blot en procent chance for overlevelse har den 37-årige i dag fornøjelsen af at være en omsorgsfuld far til småbørn.

Mest læste i dag

I sin tidlige barndom blev Chris udsat for en frygtelig ulykke, der forbrændte 98 procent af hans krop. Den tragiske hændelse skete som følge af en utilsigtet gaseksplosion i hans egen baghave.

Gennem hele sin opvækst stod Chris over for udfordringer som bøller, ensomhed og selvmordstanker. Alligevel formåede han aldrig at miste sit mod, takket være sin kærlighed til sin familie, sin tro på Gud og hans håb om et bedre liv.

I dag er han en lykkelig far til to børn og fungerer som en inspirerende kilde for mennesker verden over, idet han opmuntrer dem til aldrig at opgive.

Foto: Privat

I et interview med Epoch Times deler Chris, hvad der skete på den skæbnesvangre dag for 35 år siden:

"Jeg var udenfor og legede, og min mor holdt øje med mig. Hun drejede sig væk et øjeblik, og da hun vendte tilbage, var jeg forsvundet. Jeg var gået over til vaskerummet, hvor vi opbevarede haveværktøj og lignende. Der fandt jeg en benzindunk."

Den nysgerrige 2-årige væltede benzindunken ned fra en hylde, og drengen blev fuldstændig gennemblødt af benzin. Da vandvarmeren i rummet blev tændt, antændte benzinen, og Chris blev fanget i flammerne.

"Min mor fandt mig og trak mig ud," fortæller han.

Chris' naboer var vidne til den forfærdelige begivenhed og ringede straks efter hjælp, og han blev hastet til Tampa General Hospital.

Lægerne gav Chris' familie besked om, at han kun havde en 1 procent chance for at overleve. Han var også den yngste person, der nogensinde havde lidt af "tredjegradsforbrændinger eller værre" på hele 98 procent af sin krop. I mødet med denne frygtelige nyhed samledes hans familie og venner i bøn, desperat efter et mirakel og håbefulde om, at han ville overleve.

"De støttede sig stærkt på deres tro på Gud," fortæller Chris.

Foto: Privat

Da Chris fyldte 5 år, flyttede han og hans familie til Massachusetts, hvor han begyndte behandling på Shriner's Burn Institute i Boston. På grund af hans tilstand blev livet utrolig udfordrende for den lille dreng. Chris kan den dag i dag ikke huske det nøjagtige antal operationer, han har gennemgået, men han hævder, at hans mor stoppede med at tælle ved 200, da han var 13 år.

Når Chris ser tilbage på sin barndom, mindes han mange sommerferier tilbragt på hospitalet og manglen på muligheder for at deltage i sjove aktiviteter som andre børn i hans alder.

"Medicinen fik mig til at føle mig syg og ulækker, og jeg var mere bange for den end selve operationerne," husker han. "Jeg hadede, når bandagerne skulle skiftes, fordi de altid klistrede til mine sår, og det var utrolig smertefuldt at have råt kød udsat for luften."

Senere i livet oplevede Chris også, hvordan hans jævnaldrende kaldte ham nedværdigende navne og mobbede ham på grund af hans udseende. Dette var en svær oplevelse for Chris.

Men Chris opgav aldrig sin drøm om at leve et normalt liv. Han voksede op i et hjem præget af tro og er overbevist om, at hans tro har været en afgørende styrke på hans rejse. Til sidst fandt han også kærligheden, blev gift og fik døtrene Nevaeh (16) og Trinity (13).

Selv med alle hans udfordringer fortsætter Chris med at inspirere andre ved at dele sin historie. Han har modtaget utallige beskeder fra fremmede, der siger, at hans fortælling giver dem håb og at han har gjort det til en mission at opmuntre andre til at finde lyset.

Foto: Privat