Chokerende opførsel: Gymnasieelever gør alt de kan for at blive smittet

30/11/2020 13:58

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I en bizar sag, hvor unge i den svenske by Östersund aktivt forsøger at blive coronasmittet, har politiet nu taget affære.

Debatten kørte nærmest fra start, og raserede i månedsvis. Hvilken coronastrategi fungerer bedst, nedlukning eller flokimmunitet?

Rundt om i verden har forskellige lande valgt forskellige tilgange til at begrænse coronaens effekt på samfundet.

I Danmark valgte man nedlukning, og i nabolandet Sverige, har strategien indtil for ganske nyligt været flokimmunitet.

Flokimmunitet har dog vist sig ikke at være den bedste løsning på corona-problemerne. Sverige klarer sig nemlig betydeligt dårligere når det kommer til syge og døde, end resten af Skandinavien.

Nye restriktioner og opfordringer for blot to uger siden

Faktisk går det så skidt, at den svenske statsminister Stefan Löfven d. 16. november på et digitalt pressemøde kunne oplyse svenskerne, at man fra d. 24. november, har et forsamlingsloft på otte personer.

Derudover måtte statsministeren endnu en gang udtrykke, på det kraftigste, at svenskerne skulle tage de generelle opfordringer mere alvorligt, da situationen truer med at komme ud af kontrol.

Og noget kunne tyde på at svenskerne har lidt svært ved at lytte efter.

For nu skriver det svenske medie SVT, at politiet i byen Östersund i øjeblikket er i færd med at undersøge en mystisk sag.

Et besynderligt forsøg på flokimmunitet

Angiveligt forsøger en gruppe gymnasieelever i byen at gøre alt hvad de kan, for selv at blive smittet, og derefter give smitten videre til kammerater.

Det er nogenlunde lige så tosset som det lyder. De unges plan er nemlig angiveligt at smitte så mange som overhovedet muligt, så den berømte flokimmunitet vil være til stede, når eleverne til sommer bliver studenter.

At kalde det et naivt forsøg på at gøre en situation bedre for sig selv på andres bekostning, synes at være en underdrivelse.

I en tid hvor Sverige kæmper mere med corona end nogensinde før, og blot få uger efter statsministeren var opfordrede til at gøre præcist det modsatte af hvad de unge foretager sig, må man sige at timingen på det moralsk tvivlsomme projekt, nærmest ikke kunne være værre.