Bizar bjørne-død: Sortbjørn fundet med over 30 kilo kokain i maven

15/03/2021 14:27

|

Redaktionen

Foto: The Sun

Mest læste i dag

Da et hold af patologer skar maven op på en godt 80 kilo tung amerikansk sortbjørn, fik de sig noget af en vild overraskelse.

Det må have været en alt andet end normal dag, for de patologer der skulle undersøge dødsårsagen for en amerikansk sortbjørn, der blev fundet i Chattahoochee National Forrest i den amerikanske delstat Georgia – det skriver The Sun.

Intet mindre end 34 kilo kokain, lå nemlig i den store bjørns mave – det skriver The Sun.

Efter det umiddelbare chok det må have været, at finde en bjørn med kokain nok i maven til at holde hele Hollywood suppleret i ugevis, blev det underlige fund hurtigt forbundet med en meget speciel kriminalsag.

Tre måneder forinden, var en narkotikasmugler nemlig blevet fundet i nærheden, død, med kokain til godt og vel 15 millioner dollars bundet fast til kroppen.

Det viste sig, at smugleren havde haft kæmpe mængder kokain med sig ombord på et lille fly, og forsøgte at smugle stoffet ind i USA. Her smed han 10 store tasker med kokain ud af flyet, til nøje planlagte ’dropzones’, og hoppede derefter selv ud af flyet med en faldskærm, og 15 millioners kokain på kroppen.

Noget gik dog galt. Faldskærmen blev ikke udløst, og manden styrtede derfor i døden.

Sådan kom politiet på sporet af sagen, og det lykkedes at finde ni ud af de ti tasker der blev kastet fra flyet. Den tiende taske, fandt bjørnen.

"Dens mave var bogstaveligt talt pakket til randen med kokain," fortalte en af lægerne der undersøgte bjørnen og tilføjede:

"Der er ikke et pattedyr på planeten, der kunne overleve det. Cerebral blødning, åndedrætssvigt, ekstrem nedkøling, nyresvigt, hjertesvigt, slagtilfælde. Alle bivirkninger du kan komme i tanke om, led bjørnen af,"

Bjørnen er sidenhen blevet kendt som kokain-bjørnen, og har været udstillet flere steder i landet på forskellige museer.