Bin Ladens højre hånd løsladt fra fængsel før tid på grund af fedme: Nu er han tilbage i Europa

11/12/2020 15:06

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Nogle kriminelle kan komme på en lang række forklaringer om hvorfor de ikke er skyldige, skal lang tid i fængsel eller skal tidligere ud, men det er nok ikke mange der har brugt overvægt som en forklaring.

Det var ikke desto mindre den forklaring den 60-årige terrordømte Adel Abdel-Bary brugte, da han overfor en dommer skulle bede om at blive løsladt længe før tid.

Hjem til hustru og otte millioner kroner lejlighed i London

Adel Abdel-Bary blev i 2012 idømt 25 års fængsel i New Jersey, USA, for sin medvirken i et terrorangreb på de amerikanske ambassader i både Kenya og Tanzania i 1998, hvor Al-Qaeda kørte lastbiler med bomber ind i ambassaderne. En forbrydelse Adel Abdel-Bary selv tilstod inden sin dom.

Men bare godt og vel otte er senere, er manden nu altså på fri fod, og er rejst til England hvor hans hustru bor i en lejlighed til omkring otte millioner kroner i det nordvestlige London.

For fed til fængsel

Det kunne lade sig gøre fordi Adel Abdel-Barys forsvarer ved Retten i New York fortalte at hans klients voldsomme overvægt var en ”ekstraordinær og tungtvejende” til at løslade den terrordømte mand tidligt, fordi hans helbred ellers kunne være i fare på grund af coronavirus, og det var dommeren altså enig i.

Adel Abdel-Bary flygtede i 1991 fra sit hjemland og fødested Egypten, og fik i 1997 asyl i Storbritannien, da man mente at han var i fare for både at blive tortureret og dræbt. Derfor kunne manden altså frit rejse ind i landet.