Bedstemor kræver betaling for at passe barnebarn: "Betaling per time og bøde for forsinket afhentning"

08/04/2024 05:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Den 64-årige bedstemor kræver betaling for at passe sit barnebarn.

Mest læste i dag

Det er vanskeligt at finde noget, der er mere berigende for både børn og deres bedsteforældre end at tilbringe tid sammen nu og da. Uanset om det drejer sig om hyggelige besøg i zoo, spilaftener, eller bare det at slappe af sammen derhjemme, så er dette noget, mange ser frem til.

Men desværre er dette ikke en realitet for enhver nybagt forælder.

I den sammenhæng har en 29-årig kvinde delt sin oplevelse på Reddit. Hendes mor ønsker faktisk ikke at tage sig af hendes søn, og på de sjældne lejligheder hun gør, forlanger hun betaling for det.

Denne opdagelse var en stor skuffelse for den unge mor, som havde håbet på sin mors støtte til børnepasning:

"Jeg spurgte min mor, om hun ville passe min nyfødte, så jeg kunne vende tilbage på arbejde efter min barsel," forklarer hun.

Desværre viste det sig, at hendes mor ikke var interesseret, hvilket efterlod hende uden den nødvendige støtte:

"Hun afviste. Hun forklarede, at hun følte sig for gammel og at hun allerede havde haft sin tid med at opfostre børn," siger hun.

Hendes mor foreslog, at hun måske skulle overveje at blive hjemme, mens hendes partner arbejdede. Dette var dog ikke en mulighed, som hun forklarer:

"Efter pandemien er det umuligt for min partner og mig at klare os på én indtægt," skriver hun.

Da hun havde forklaret situationen for sin mor, kom der et tilbud på bordet. Hendes mor ville godt påtage sig pasningsopgaven, men krævede 20 dollars i timen for det, plus en ekstra afgift for sent afhentning.

Hun havde håbet på at kunne spare på udgifterne ved at have sin mor som babysitter. Men med en timesats på 20 dollars var dette ikke længere en mulighed:

"Jeg besluttede at tilmelde mit barn i en børnehave i stedet, da det ville være billigere generelt og også tættere på vores hjem. Vi kan ikke arbejde hjemmefra og har derfor desperat brug for pasning," skriver hun.

På Reddit søger hun rådgivning og ønsker at vide, om hun er urimelig i sine forventninger til sin mor:

"Er jeg urimelig, fordi jeg forventer, at min mor, som alligevel er hjemme (hvor hun kun ser tv og laver mad), skal passe mit barn gratis, mens jeg og min partner forsøger at få vores økonomi til at hænge sammen?" spørger hun.