Ansat hos flyselskab sendte sms til passage, efter at have fundet nummer i system: Bad hende 'blokere ham', hvis hun ikke kunne lide det

10/04/2024 08:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En ansat hos et flyselskab fandt en kvindelig passagers nummer og sendte hende uopfordrede beskeder. Hannah Smethurst fortalte, at han fandt hendes nummer, efter han så hendes pasoplysninger.

Mest læste i dag

En ansat, der arbejdede for Etihad Airways, sendte WhatsApp-beskeder til en britisk passager. For at kunne gøre dette, havde han fundet hendes oplysninger i flyselskabets system, skrev The Guardian.

23-årige Hannah Smethurst skrev på det sociale medie X, at hun modtog beskeder fra en medarbejder hos Etihad Airways, hvis navn ikke er blevet afsløret. Det hele skete, mens hun ventede på at gå om bord et fly fra Abu Dhabi til Manchester.

"En fyr, der arbejder for Etihad, brugte mine personlige data, som han fandt via flyselskabets database efter at have set mit pas, til at få mit telefonnummer og begyndte at skrive til mig. Det er en skræmmende oplevelse at rejse alene," skrev hun.

Smethurst postede skærmbilleder af beskederne, hvor medarbejderen skriver: "Heyyy. Jeg har set dig fra Abu Dhabi," efterfulgt af en smilende emoji.

Da Smethurst spurgte, hvordan han fik hendes nummer, forklarede han: "Jeg søgte efter dig i systemet." Han præciserede, at han var 'på arbejde' og havde brugt flyselskabets system til formålet.

"Beklager ulejligheden. Hvis jeg forstyrrer dig... Så bloker mig bare," tilføjede han. Men ifølge Smethursts skærmbillede sendte han fire minutter senere en anden besked, der lød således: "FYI: Dit fly er ved at boarde."

Smethurst fortalte The Guardian, at hun følte sig usikker efter hændelsen.

"Jeg var alene, så jeg følte mig bare rigtig sårbar, fordi det blev ved med at gå igennem mit hoved, at han kender mit nummer, kender min adresse, mit fulde navn og emailadresse. Han kender åbenlyst alt det, du giver flyselskabet, når du booker," sagde hun.

"Jeg følte mig bare sårbar og bange," sagde hun og tilføjede, at oplevelsen fik hende til at 'føle, at han vidste, hvad der foregik, og hvor jeg var på vej hen'.

Smethurst sagde også, at lufthavnspersonalet afviste hende, da hun rapporterede hændelsen. En leder tilbød at fjerne hende fra flyet, så hun kunne indgive en politianmeldelse. Dog skulle hun vente 24 timer på at få et andet fly til Manchester.

Smethurst ringede til sin mor, som overbeviste hende om at forholde sig i ro og gå om bord på flyet. Da hun landede i England, var repræsentanter i kundeservice i stand til at håndtere situationen ordentligt, sagde hun til The Guardian.

"Vores team har været i kontakt med gæsten, og Etihad iværksatte en undersøgelse, så snart vi blev gjort opmærksom på upassende opførsel fra en medarbejder hos en underleverandør," sagde Etihad Airways til Insider.

"Som resultat af undersøgelsen er den pågældende medarbejder blevet disciplineret i overensstemmelse med underleverandørens disciplinære procedurer. Privatlivet og sikkerheden for vores gæster er vores højeste prioritet, og vi undskylder oprigtigt for den ubehag, det har forårsaget vores gæst."