Advarsel: Salget af denne iPhone stoppet grundet for høj stråling

27/09/2023 11:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det skyldes, at de mener, at strålingen er for høj.

Mest læste i dag

I kølvandet på den seneste kontrovers omkring Apples iPhone 12 fastholder Apple sin standpunkt i forsvar mod de nylige påstande fra det franske nationale frekvensagentur, ANFR. Apple insisterer på deres forpligtelse til at bevise produktets sikkerhed og overholdelse af gældende standarder og har allerede forsynet ANFR med konkrete beviser.

ANFR hævder, at iPhone 12, der blev lanceret i 2020, overskrider de fastsatte grænser for elektromagnetisk stråling, som en enhed kan udsende, især når det kommer til den mængde energi, der kan optages af den menneskelige krop. Dette har ført til bekymring og endda udtalelser fra den franske minister for digitale anliggender, Jean-Noël Barrot, der truer med at beordre en tilbagekaldelse af enheden, hvis Apple ikke retter fejlen omgående. Barrot mener, at en simpel softwareopdatering kan løse problemet, ifølge Le Parisien.

Som følge heraf har den franske regering midlertidigt stoppet al salg af iPhone 12 og har givet Apple en to-ugers frist til at tage handling; ellers overvejer de at tilbagekalde alle iPhone 12-enheder i landet.

Apple bestrider imidlertid disse påstande og har reageret hurtigt. I en erklæring til Le Parisien påpeger virksomheden, at iPhone 12 har modtaget certificering fra flere internationale myndigheder, som bekræfter dens overholdelse af sikkerhedsstandarder. Derudover henviser de til Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som siger, at der ikke er tegn på, at eksponering for lavintensive elektromagnetiske felter er farlig for menneskers sundhed.

Dette er en usædvanlig situation for Apple, da de tidligere ikke har stået over for sådanne anklager fra ANFR. Normalt har smartphoneproducenter planlagt opdateringer til deres enheder efter en formel meddelelse fra agenturet for at undgå produkttilbagetrækninger.

I midten af denne konflikt har den teknologiske gigant stolt præsenteret deres nyeste innovation, iPhone 15, som overholder europæiske regler ved at inkludere en universel USB-C-opladningsport. Dette markerer virksomhedens vedvarende engagement i at overholde internationale standarder og regulativer.