Advarsel fra brandmænd: Derfor skal du aldrig efterlade en flaske vand i bilen

01/08/2023 11:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Idaho Power/Facebook
Nu advarer brandmænd om faren ved at lade en flaske vand ligge i bilen. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser.

Mest læste i dag

Alle bilister kender til det. Enten skal du hurtigt til et møde, eller også er du vant til at købe en sodavand og placere den i kopholderen i din arbejdsvogn, mens du slider på byggepladsen.

Men faktisk kan det være utroligt farligt at efterlade en halvtom plasticflaske i bilen i sommermånederne, advarer kfor.com.

Brandmænd fra den amerikanske stat Oklahoma har advaret om risikoen ved at efterlade klare plasticflasker i bilen, når solens stråler er skarpe. Plastikflasken kan nemlig fungere som et forstørrelsesglas, der koncentrerer solens stråler og potentielt antænder ild i bilen.

"Lyset går igennem flasken og sammen med den klare væske danner det en fokuseret stråle, der kan blive så varm, at den kan starte en brand og antænde bilen," advarer brandmand David Richardson fra Midwest Fire Department i Oklahoma.

Ifølge brandvæsenet blev den klare plastikflaske over 120 grader varm, da brandmændene testede brandfaren ved disse plastikflasker.

Foto: Idaho Power/Facebook

Dioni Amuchastegui, der arbejder som el-tekniker i den amerikanske stat Idaho, oplevede selv dette skræmmende scenario. Han forklarer i en video på Facebook, hvordan den klare plastikflaske antændte sædet i hans bil.

"Jeg kiggede over, og der så jeg, hvordan lyset blev koncentreret gennem vandflasken, og ilden begyndte at brede sig i sædet," fortæller han i videoen, der er blevet set næsten 200.000 gange.

Se hele videoen selv her: