9-årige Elias har ADHD: Hvordan han løste lærerens lektie varmer hjerter verden over

06/09/2023 15:19

|

Nicolai Haugsted

Foto: Privat/Facebook
Hvordan unge Elias løste opgaven, har fået smil frem hos både mor, lærer og utallige andre.

Mest læste i dag

En usædvanlig og inspirerende historie fandt sted sig i det svenske uddannelsesmiljø, hvor en 9-årig dreng ved navn Elias, der kæmper med ADHD, har givet et bemærkelsesværdigt perspektiv på at løse opgaver.

Elias går i en specialklasse, og det var under en nylig udviklingssamtale sammen med hans mor, Carola Karlsson, og læreren, at Elias blev præsenteret for en opgave, der skulle ændre hans syn på opgaveløsning.

Læreren, tilsyneladende med det bedste formål for øje, rådede Elias til at "forbedre sit arbejde ved at skrive med en rød tråd." I starten virkede opgaven forvirrende for den unge dreng, men Elias' unikke tankegang tog hurtigt over, og han kom hjem to dage senere med et smil på læben og en kreativ løsning i baghånden, skriver det norske TV2.

I stedet for at skrive med en rød tråd i overført betydning, besluttede Elias bogstaveligt talt at tage lærerens ord på ordet. Han begyndte at lave huller i sin bog og trådede en rød snor gennem hele bogen som en måde at "forbedre sit arbejde." Carola Karlsson, Elias' mor, delte den hjertevarme historie på en Facebook-gruppe for forældre med børn, der har forskellige diagnoser.

Foto: Privat/Facebook

Responsen var overvældende positiv. Andre forældre, der kender til udfordringerne ved at have børn med forskellige diagnoser, roser Elias for hans utraditionelle tilgang og ser dette som et tegn på, at børnene kan tænke i kreative baner, når de står over for opgaver og udfordringer.

Carola Karlsson udtalte, "Folk tror, ​​at børn ikke er kloge, bare fordi de har en diagnose, men de er meget kloge, og opgaver kan løses på forskellige måder."