5-årig dreng smidt af fodboldholdet: Årsagen bag får internettet til at gå amok

11/09/2023 13:42

|

Nicolai Haugsted

Foto. Privat
Da moren hørte årsagen, for hun op i det røde felt.

Mest læste i dag

Børnesport bør i første omgang handle om sjov, fællesskab og at lære de grundlæggende færdigheder ved at dyrke en sport. Det er en filosofi, som mange forældre og eksperter deler. Men nogle steder begynder man at differentiere efter talent allerede fra en meget tidlig alder.

Senest er en kontrovers opstået i Storbritannien, hvor en femårig dreng blev smidt ud af en fodboldklub på grund af manglende færdigheder.

"Tak for din deltagelse. Som du ved, har vi vurderet børnene for at se, hvem der kommer på holdet til næste sæson. Dit barn har desværre ikke klaret det. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klubben.” lød beskeden der tikkede ind på SMS hos mor Lindsey.

Historien om lille Archie, der fik beskeden om, at han "ikke var god nok" til at fortsætte på fodboldholdet, har vakt både forundring og debat. Hans mor, Lindsey, delte den smertefulde beslutning med offentligheden og har stillet spørgsmål ved, om det er retfærdigt at adskille børn på baggrund af deres fodboldtalent allerede i en alder af fem år.

Lille Archie med mor Lindsey. Foto: Privat

"Det er forkert at adskille dem efter talent i denne alder. De er fem år, og det skal kun være sjovt," udtalte Lindsey til Mirror. Hun mener, at børn i denne alder bør have muligheden for at udforske sporten uden bekymring for præstation eller konkurrence.

Desuden er der spørgsmålet om, hvorvidt det er rimeligt at vurdere fodboldtalent så tidligt i livet. "Meget kan ændre sig efter fem," påpegede hun.

Lindsey deler bekymringen for, at en tidlig og negativ oplevelse af sporten kan afskrække børn fra at deltage i fysisk aktivitet og i stedet holde dem indendørs foran skærme.

Udover at udfordre beslutningen om at ekskludere sin søn fra fodboldskolen har Lindsey også rejst spørgsmålet om, hvorvidt det er tidligt at indføre en så selektiv tilgang til børnesport. Denne diskussion har spredt sig til et bredere spektrum, og mange forældre og eksperter deler hendes bekymring om, at tidlig selektion kan skabe unødig præstationspres og fratage børn muligheden for at udforske sporten med glæde og nysgerrighed.