25 sigtes for terror efter angrebet på den amerikanske kongres

11/01/2021 10:05

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det var voldsomme scener der udspillede sig i onsdags, da flere tusinde Donald Trump tilhængere stormede den amerikanske kongres, nu begynder retsprocessen.

Billederne gik verden rundt og chokerede alle steder. Nogen har kaldt det et kupforsøg, andre anser det blot for at være en demonstration, der efter præsident Trumps opildnende tale udviklede sig til noget ganske andet end bare en demonstration.

Et af de helt store spørgsmål og debatemner er hvor lidt politi og sikkerhedspersonale der var til stede, specielt med tanke på hvordan Donald Trump i ugerne op til, havde gjort det ganske offentligt kendt, at en demonstration ville finde sted.

 Ifølge præsidenten ville ”millioner af amerikanere” gå på gaden den dag, om end det tal på ingen måde passede, undres mange over at Kongressen havde så lidt sikkerhed, og så relativt nemt blev overløbet.

Sidenhen er det kommet frem at begivenhederne kunne være stoppet langt tid før de eskalerede i så voldsom en grad, men Nationalgarden blev tilbageholdt i over halvanden time. Det fortalte Marylands guvernør, Larry Hogan til CNN. Som resultat af dette, mistede fem personer livet den dag.

Hele den vilde situation kunne altså være undgået, hvert fald i nogen grad, og det kommer flere amerikanere til at føle konsekvenserne af nu. De første 25 er nemlig identificerede, og bliver nu sigtet for terror. Det fortæller Ryan McCarthy fra USA's forsvarsministerium.

Hvorvidt flere sigtelser er på vej, meldes der endnu intet om. Men i takt med at flere personer identificeres via de utallige videoer der blev optaget den dag, virker det ganske sandsynligt.