16-årige Josephina blev smidt ud af klassen på grund af sit tøj: Sådan var hun påklædt

11/09/2023 09:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
16-årige Josephina blev smidt ud af klassen på grund af hendes påklædning.

Mest læste i dag

Da den 16-årige Josephina Wolf fra Huntsville, Alabama, i USA en morgen iførte sig tøj, havde hun ingen anelse om, at hendes påklædning, bestående af en skjorte og leggings, ville give hende store problemer senere samme dag i skolen.

En lærer på skolen bad Josephina om at forlade undervisningen og placere sig i et andet lokale, hvor hun skulle forblive indtil nogen forsynede hende med mere passende tøj, ifølge en artikel på det amerikanske underholdningssite Seventeen.

Det endte med, at en vens mor kom forbi med nogle bukser, hvorefter den bedrøvede og frustrerede Josephina kunne vende tilbage til klassen.

Efter skoledagen kunne den 16-årige pige ikke undertrykke sin vrede over den måde, hun var blevet behandlet på, da hun kom hjem til sin mor.

"Mor, de siger til mig, at drengene er vigtigere end mig. De påstår, at når jeg bærer leggings, som viser, at jeg faktisk har ben og en bagdel – oh my god – så distraherer det drengene, og det gør dem vigtigere end mig. Det er helt vanvittigt," udtrykte Josephina sin frustration overfor sin mor, Deanna Wolf, efter episoden.

Det var Josephinas benklæder, der fik skolen til at reagere. Privatfoto

Deanna blev så ophidset, at hun besluttede at skrive et åbent brev til skoledistriktet for at opfordre dem til at revurdere deres tøjpolitik.

"I de efterfølgende dage besluttede Josephina og hendes venner at starte en mini-feministisk bevægelse. De hang kønsdiskriminerende plakater op på skolen, som de selv havde lavet, og de designede også t-shirts. En dag besluttede de endda at bære crop tops. Så mange elever fulgte efter, at skolen ikke kunne følge med," forklarede Deanna Wolf. Desværre fik hun ikke medhold i sit brev, da skolerne ikke havde til hensigt at ændre deres tøjpolitik.

Kort tid efter kom Josephina til sin mor og fortalte, at hun ikke følte sig godt tilpas i skolen og havde svært ved at mærke lærernes støtte i hendes uddannelse. Derfor besluttede Deanna at undervise sin datter derhjemme.

Ifølge Deanna trivedes Josephina godt med hjemmeundervisningen, hvor hun ikke kun opnåede gode karakterer, men også blev en gladere ung kvinde.