10-årig dreng drak vand i varmen: Blev hastet til hospitalet få timer senere

26/07/2023 13:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: WISTV
To forældre har udstedt en advarsel, efter at deres 10-årige søn måtte køres på hospitalet, efter at han sænkede seks flasker vand og endte med vandforgiftning.

Mest læste i dag

Ray Jordan legede med sine unge fætre i Columbia, South Carolina, i den 4. juli ferieweekend. De løb alle sammen i cirkler rundt om huset og hoppede på trampolinen.

Efter en intens leg i solen gik Ray ind for at få noget vand, uden at hans forældre vidste det, havde han dog drukket seks flasker vand mellem kl. 20.30 og 21.30 og endte med at overhydrere.

Omkring klokken 22.30 begyndte hans forældre, Stacy og Jeff Jordan, at bemærke, at noget var galt, da Ray begyndte at kaste op. Stacy beskrev det som om han var "på stoffer" eller "fuld", mens Jeff bemærkede, at han mistede kontrollen over sine bevægelser.

De skyndte sig med ham til Richland Children's Hospital, hvor lægerne opdagede, at hans natriumniveauer var farligt lave på grund af overhydrering, hvilket kan ske, når kroppen ikke kan regulere det indtagne vand ordentligt.

For at hjælpe med at fjerne overskydende væske gav lægerne ham noget for at øge hans vandladning. Ray fik også natrium og kalium for at regulere hans blod.

Heldigvis kom Ray sig helt og er nu i godt helbred. Familien ønsker at dele deres historie for at advare andre forældre om farerne ved at drikke for meget vand.

Jeff sagde: "Vi havde aldrig forestillet os, at det var muligt at drikke for meget vand og at det kunne være farligt."

Som en læring fra denne skræmmende episode har forældrene besluttet at variere deres drikkevaner ved at kombinere vand med sportsdrikke som Gatorade, da de indeholder elektrolytter, der hjælper med at opretholde kroppens balance bedre end vand alene.