Ny trend breder sig i trafikken: Nu gør hver anden det

16/06/2024 06:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En særlig tendens breder sig i trafikken.

Mest læste i dag

Maj måned bød på 14.572 nyregistrerede biler, hvilket er en stigning på 4 procent sammenlignet med maj 2023, ifølge en pressemeddelelse.

Dette markerer endnu en måned med fremgang, hvilket betyder, at bilsalget år til dato er på omtrent samme niveau som sidste år.

"Vi kan se, at danskerne i øjeblikket har stor appetit på nye biler, for der var igen i maj måned fart på bilsalget. Det er positivt, at 2024 kan holde trit med 2023, og vi spår, at 2024 bliver et godt bilår," siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Halvdelen er elbiler

I maj steg antallet af nye elbiler med 63 procent sammenlignet med maj sidste år. Der blev registreret 7.241 elbiler, hvilket udgjorde 50 procent af de nyindregistrerede biler.

Dette repræsenterer en markant stigning i elbilandelen på 17,9 procentpoint fra maj 2023 og er et skridt i den rigtige retning mod en grønnere, dansk bilpark.

"Elbilerne fylder markant mere i bilsalget, og den grønne omstilling af bilparken er i fuld gang. Samtidig må det ikke blive en sovepude - for omstillingen til elbiler kræver de rigtige politiske forudsætninger. Blandt andet er det helt afgørende for elbilernes indtog, at afgifterne holdes i ro," siger Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

Top 10 modeller i maj 2024

Foto: Bilstatistik.dk

De Danske Bilimportører udsender hver måned en pressemeddelelse om bilsalget i Danmark på baggrund af data fra bilstatistik.dk