Advarsel til dem, der tager på køreferie: Det er ikke sjovt at få ødelagt sin ferie

19/06/2024 10:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Nielsen Car Group
Det er vigtigt at være opmærksom, inden det bliver ødelæggende for ferien.

Mest læste i dag

Hvert år pakker tusindvis af danskere bilen og indstiller GPS'en mod en destination over 1000 kilometer sydpå.

Denne tradition er velkendt og har været praksis i årevis. Men i dag står elbilejere overfor nye udfordringer under deres sydture.

If Forsikring i Norge advarer nu deres kunder om dette i en pressemeddelelse. Problemer med elbiler kan nemlig skabe store udfordringer, hvis der opstår mekaniske problemer undervejs, hvilket potentielt kan ødelægge hele ferien.

"Reparation af elbiler er en rutinemæssig opgave herhjemme på autoværksteder. Dette er ikke altid tilfældet i andre europæiske lande," siger Sigmund Clementz, kommunikationschef hos If i Norge. "Det kan tage lang tid at få reservedele, og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at transportere bilen langt for at få den repareret."

Mens diesel- og benzinbiler ofte kan repareres på lokale autoværksteder, er situationen anderledes for elbiler, især i lande som Portugal og Spanien, hvor de ikke er lige så udbredte som i Danmark, Norge og Tyskland.

Ifølge pressemeddelelsen henvises der til 500 tilfælde fra Europa uden for Norden.

"I sommermånederne håndterer vi flere alvorlige bilulykker, som måske kunne være undgået med regelmæssig service," tilføjer Clementz. "Det er en trist situation at ødelægge sin ferie på grund af bilproblemer på Autobahn."

Derfor er det klare råd at sørge for regelmæssig service på bilen og potentielt få den tjekket, inden man drager på ferie sydpå.