Sådan! Viktor Axelsen skriver sig ind i historiebøgerne

12/09/2023 14:45

|

Nicolai Haugsted

Foto: Gettyimages
"Helt, helt specielt" lyder beskrivelsen om danskerens bedrift.

Mest læste i dag

I søndags kunne danske Viktor Axelsen ikke blot tage endnu en titel med sig hjem, da han vandt China Open over kineseren Lu Guang Zu.

Danskeren har med bedriften nemlig opnået en vanvittig bedrift uden lige. Han har gået fra banen som samlet sejrsherre ved både OL, VM, samtlige turneringer med Super 1000-status, og Sæsonfinalerne.

Og spørger man Elite-og sportschef Jens Meibom, så er det ikke blot noget der bør ridses ind i tennishistorien, men dansk sportshistorie i sig selv.

– Det er en milepæl ud over det sædvanlige. Ikke nok med, at han som den blot anden europæer vinder China Open i herresingle, men det var også den sidste store turneringssejr, som han manglede for at opnå ”Grand Slam” indenfor badminton. Det er han den første badmintonspiller i verden til at gøre sammen med OL, VM og Sæsonfinalerne, så det er badmintonhistorie, vi er vidner til. Men jeg mener også, at det er dansk idrætshistorie – jeg kan ikke umiddelbart komme på en anden dansk atlet, som har præsteret noget lignende i en individuel idræt, skriver elite- og sportschef Jens Meibom på Badminton Danmarks hjemmeside, og fortsætter.

– Viktor er en helt unik atlet, og vi skal huske at nyde hans præstationer på den største scene, for det han gør er helt, helt specielt. Og han er kommet alt andet end sovende til det, så jeg under ham det fuldt ud. Det er hamrende godt gået og en stor inspiration for os alle.

Fynboen slog kinesiske Zu 21-16, 21-19 i søndagens finale, og kan nu se frem til Super 570-turneringen China Masters, der finder sted 21. - 26. november.