Overraskende melding fra siden: Han vil overtage landsholdet fra Kasper Hjulmand

03/11/2023 15:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix
Og hvis du spørger den håbefulde træneraspirant, så er der allerede lagt en spilstrategi.

Mest læste i dag

At være fan af det danske fodboldlandshold i øjeblikket er ikke særlig fornøjeligt.

Det danske landshold befinder sig i en yderst bemærkelsesværdig situation. Holdet har opnået resultater, der peger mod en deltagelse i EM-slutrunden i Tyskland, men den udførte præstation på banen lever desværre ikke helt op til de forventninger, der er blevet skabt.

Kritikken hagler ned over landstræner Kasper Hjulmand, og mange sidder derhjemme med deres egne tanker om, hvem der burde tage over som træner.

En overraskende kandidat har vist interesse - ingen ringere end den tidligere landsholdsspiller, Nicklas Bendtner.

I sin populære podcast 'Stolpe ind' blev Bendtner spurgt, om han kunne forestille sig at påtage sig rollen som landstræner. Hans svar var klart og fyldt med begejstring:

- Jeg ville elske at være landstræner. Elske det. Det ville være et offensivt 4-3-3 spilsystem, uanset hvilke spillere vi har til rådighed. 4-3-3, og så går vi bare efter det med angrebsfodbold, erklærede Bendtner.

Dette udsagn har vakt en vis kontrovers og fået de dedikerede fans af det danske landshold til at spekulere over, hvad Bendtner eventuelt kunne tilføre som landstræner. Han er dog allerede i gang med at uddanne sig som træner, med en A-licens i bagagen, men for at opnå en P-licens er man nødt til at være tilknyttet en klub.

Hvad ville være en mere spektakulær debut som fodboldtræner end at overtage holdet med spillere som Simon Kjær og andre stjerner?

Selvom Bendtner måske ser sig selv som en potentiel landstræner, har fodbolddirektør Peter Møller en anden opfattelse. Han fastholder, at Kasper Hjulmands position ikke er til diskussion, og at det er essentielt at bevare tilliden til den nuværende træner.

Bendtners drøm om at træne det danske landshold udgør en spændende ny udvikling i en allerede begivenhedsrig periode for dansk fodbold. Tiden vil vise, om hans ønsker og drømme bliver realiseret, men det er i det mindste et emne, der vil give fodboldfans noget at diskutere i de kommende dage.