YouTube ude med "smart" ændring: Folk efterladt flade af grin

11/09/2023 08:59

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Galt eller genialt?

Mest læste i dag

Er du fan af de retro humørringe? Eller Syntes du at din YouTube-søgefunktion trænger til et friskt pift?

Så kan Lifehacker.com bringe nyheden om en spøjs ny søgefunktion, der efterlader folk flade af grin.

I en usædvanlig og farverig drejning har YouTube for nylig introduceret en funktion, der lader brugerne sortere deres video-feed efter farver. Det betyder, at du nu kan vælge at se videoer, der hovedsageligt er røde, blå eller grønne. Men hvad betyder denne farvebaserede sortering egentlig, og hvorfor skulle du bruge den?

Først og fremmest har YouTube ikke gjort meget ståhej om denne nye funktion. Der er ingen farvehjul at vælge imellem, og medmindre du støder på en pop-up reklame for det, er chancerne for, at du ikke engang bemærker det. Men når du først opdager det, åbner det op for en ny og farverig måde at udforske videoer på.

For at bruge funktionen skal du have YouTube-appen og rulle hele vejen til venstre på de øverste sorteringsmuligheder. Her finder du de tre farver: rød, grøn og blå. Når du vælger en farve, opdaterer YouTube dit feed og viser videoer, hvor miniaturebillederne primært indeholder den farve, du har valgt.

Det interessante ved denne funktion er, hvordan den kan afspejle dit aktuelle humør og interesser. Hvis du føler dig i det røde hjørne, kan du ende med at se videoer om alt fra madlavning med krydderier til actionfilm. Vælger du grønt, kan det føre dig til indhold om økologi, naturvandringer eller måske en guide til, hvordan du dyrker sunde grøntsager i din have. Blå kan tage dig med på en rejse gennem dybhavet eller introducere dig til kunstneriske kreationer med en kølig blå palet.

Selvom denne farvebaserede sortering måske ikke bliver en daglig vane for de fleste, tilbyder den en sjov og uventet måde at finde nye videoer på, afhængigt af dit nuværende sindstilstand.