Yderst bekymrende prognose: Antal indlagte vil eksplodere

06/12/2020 14:18

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Statens Serum Institut har foretaget en prognose for coronasmitten i julemåneden, og det ser langt fra lovende ud.

Faktisk mener Statens Serum Institut at man allerede inden juleaften kan forvente over 500 indlagte med coronavirus, og dermed vil ramme samme niveau, som da smitten var allerværst i foråret.

Det officielle antal indlagte er i øjeblikket på 279, og prognosens tal antyder altså næsten en fordobling af tallet, på under en måned.

Bekymrende udvikling kan ikke imødegås med smitteopsporing

Statens Serum Institut er så bekymrede over den potentielt voldsomme smittestigning henover jul, at man anbefaler nye restriktioner i december måned, for at komme de høje tal i forkøbet.

” Det vurderes ikke realistisk, at denne bekymrende udvikling kan imødegås alene ved at opskalere smitteopsporingsindsatsen. Derfor anbefaler SSI yderligere restriktioner for at begrænse smitten,” - Skriver Statens Serum Institut om prognosen.

I konkrete tal, forventer Statens Serum Institut at smittetallet vil stige med 4 procent dagligt, og frygter derudover at smitten vil sprede sig til plejehjem i højere grad, og på den måde øje dødeligheden markant.

Stor bekymring for sundhedspersonale

En af de helt store bekymringer Statens Serum Institut har offentliggjort, er faren for et overbelastet sundhedsvæsen. Hvis den generelle smitte bliver så høj at der er konstant pres på sundhedsvæsnet er det tydeligvis et problem.

Hvis personalet pludselig ikke er ved fuld styrke fordi de selv, eller eksempelvis deres børn bliver smittet, kan sundhedsvæsnet pludselig være i en situation der er mindst lige så presset, hvis ikke mere end tilfældet var i foråret.

Netop dette scenarie vil Staten Serum Institut undgå, med anbefalingerne om nye restriktioner.