Virolog om genåbning af de mindste skoleklasser: Det er på grænsen

02/02/2021 10:47

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sundhedsminister Magnus Heunicke gjorde det mandag aften offentligt kendt, at alle 0. til 4. klasseelever fra mandag den. 8 februar skal tilbage i skole. Men ifølge en ekspert skal vi ikke vente os flere genåbninger lige foreløbigt.

Der var nok mange både skoleelever og forældre til samme, der mandag aften kunne ånde lettet op, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke gjorde det klart, at de mindste skoleklasser fra den 8. februar skal tilbage på skolebænken.

De to afgørende faktorer i beslutningen om at sende eleverne tilbage er, at mange eksperter har opfordret til netop dette, eftersom man frygter for mange af børnenes generelle trivsel og indlæring. Derudover lyder det fra diverse eksperter at børn ikke smitter på samme niveau som voksne.

Ifølge professor i eksperimental virologi ved Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, er denne lille genåbning nødvendig, men opfordrer til stor forsigtighed med henblik på videre genåbning af samfundet.

”Det er klart, at der sker en øget smittespredning, når vi lukker op, men det er inden for de rammer, vi kan tåle, i den nuværende situation,” – Siger han til TV 2 og fortsætter:

”Men hvis man lægger andre ting oveni eller hvis folk begynder at slappe af i øvrigt, jamen så vil der komme en større stigning, og det vil vi ikke kunne holde til i længden, så derfor er det vigtigt, at det kun er det her, og at folk stadig opfører sig som vi plejer, for ellers så kan det gå galt,”

Det lyder dog på sundhedsministeren som om at man med denne genåbning, har forholdt sig til bekymringerne, han udtalte på pressemødet mandag aften:

”Det er en nålestiksoperation. En meget forsigtig genåbning, fordi den britiske variant af corona stadig vokser i Danmark,”