Direktøren i Laundryheap har afsløret hvordan man meget nemt, og ganske gratis, kan spare en masse tid på at stryge tøj, blot ved hjælp af et par isterninger i tørretumbleren.

To-tre isterninger. Det er tilsyneladende alt hvad du behøver, for mere eller mindre at kunne sige helt farvel til dit strygejern – Det skriver Ladbible.com

Så hvad, hvordan og hvorfor?

Ifølge direktør Deyan Dimitrov i firmaet Laundryheap, der producerer tørretumblere, er det muligt ved hjælp af to til tre isterninger at få sit tøj klar til brug, uden strygejernet. Dimitrov forklarer at varmen fra tørretumbleren vil få isen til at smelte, og dit tøj bliver derved strøget ved hjælp af dampen, når vandet fordamper.

Foto: Good Morning America

På den måde kan man altså på kort tid få nystrøget tøj, uden at gøre særligt meget for det.

Tidligere har Christina Margolis, der er skribent på det britiske livsstilsmedie Popsugar, ligeledes delt sine erfaringer med isterninger i tumbleren.

Allerede i 2018 skrev hun en artikel hvor hun beskriver hvordan hun ikke har rørt et strygejern i flere år. I artiklen fortæller hun at to eller tre isterninger, og bare et par minutter ved høj varme, har gjort hele forskellen, og at tøjet altid kommer nystrøget ud.

”Ved at gøre dette, damper din tørretumbler dit tøj, fordi isterningerne smelter til vand, som bliver varmt nok til at skabe damp. Dampen blandet med den høje temperatur tager strygejernets plads, og udfører samme opgave,”

”Bare vær opmærksom på ikke at proppe tørretumbleren, fordi dette trick virker bedst med få stykker tøj ad gangen,”

Om det virker så godt som de to eksperter får det til at lyde, kan man jo ikke vide før man har prøvet. Men det ville da være dejligt ikke at bruge tid på at stryge, hvis processen kan klares i tørretumbleren.