Vildt fund i kuffert i Københavns Lufthavn: Lå gemt i pakker med havregryn

29/06/2023 13:19

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Fem kufferter blev udtaget til kontrol i Københavns Lufthavn. Inde i dem blev der fundet flere pakker med havregryn, men det var ikke alt.

Mest læste i dag

Toldere i Københavns Lufthavn fik sig lidt af en overraskelse, da de besluttede sig for at tage fem kufferter til side til kontrol den 28. marts i år.

Da de fem kufferter blev åbnet, var der én af dem, der viste sig at gemme på noget helt særligt. I den ene af de fem kufferter fandt tolderne nemlig en masse pakker med tørret kokos og havregryn.

Dog skulle det vise sig, at det ikke blot var kokos og havregryn, der var inde i disse pakker. Derimod blev de blot brugt til at skjule, hvad man egentlig forsøgte at få med sig.

At folk forsøger smugle penge ind og ud af landet, er der intet nyt i. Meget tyder dog på, at de personer, der forsøger sig med dette, hele tiden finder på nye og kreative måder at skjule, hvad de har med i kufferten.

Og Mette Helmundt, der er funktionsleder i Toldstyrelsens enhed i Københavns Lufthavn, bekræfter, at det ses ofte, at der gøres forsøg på at smugle penge.

"Vi ser desværre en del forsøg på at smugle penge, og denne sag bekræfter os i, at det er et område vi skal holde fokus på," siger hun i en pressemeddelelse.

Sidste år var det også et område, der var et stort fokus på. Det førte til, at Toldstyrelsen i alt kunne tilbageholde omtrent 38 millioner kroner.

Det var en markant stigning i forhold til året forinden, hvor der blev tilbageholdt i alt 22 millioner kroner.

Ifølge Toldstyrelsen er det især blandt rejsende i de danske lufthavne, at tolderne finder store mængder kontanter.

Selvom smuglerne også forsøger sig med andre transportmidler, var det især i Københavns Lufthavn, at der blev gjort store fund i 2022.

“I 2022 så vi en række større sager i Københavns Lufthavn. I september fandt vi 1,7 million kroner hos en rejsende og to dage senere 12,6 millioner. Det er store beløb, som kriminelle prøver at skjule for myndighederne, og derfor holder vi et vågent øje ved grænserne," siger Mette Helmundt.