Vil tillade juridisk kønsskifte: Børn ned til 10 år skal kunne skifte køn

09/03/2021 09:24

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Etisk Råd mener at aldersgrænsen for juridiske kønsskifte skal nedsættes fra 18 til 10 år.

Står det til Etisk Råd, skal det være muligt for børn at skifte køn, juridisk, inden de når puberteten – det skriver Ekstra Bladet.

Årsagen er, at rådet vurderer at børn allerede før teenageårene har en klar opfattelse af deres egen kønsidentitet, og disse børn skal derfor have muligheden for at skifte køn, hvert fald juridisk, inden puberteten og alle dens strabadser banker på døren.

Etisk Råd har taget stilling til spørgsmålet om aldersgrænsen for juridisk kønsskifte, efter en opfordring fra Folketingets Ligestillingsudvalg, der mener at den nuværende aldersgrænse for at få ændret de sidste fire cifre i cpr-nummeret, er for høj.

Det har angiveligt ikke være den sværeste beslutning Etisk Råd har stået over for, da hele 16 ud af 17 medlemmer stemte for en nedsætning af aldersgrænsen, hvor 14 af de 16 pegede på en aldersgrænse ved 10-12 år.

Formanden for Etisk Råd, Anne-Marie Axø Gerders, fortæller dog at det var en grundig debat man havde, da der er meget at tage stilling til.

”Jeg bevægede mig ned til 10-12 år, fordi de fleste børn i den alder – ifølge mange af de eksperter, vi har rådført os med – allerede her har en mere fast idé om deres egen kønsidentitet,” – siger hun og tilføjer:

”Samtidig er det den alder, hvor puberteten starter, og kroppen begynder at udvikle sig til enten mand eller kvinde,”

Regeringen lagde sidste år op til en lavere aldersgrænse for juridisk kønsskifte, en ide der mødte opbakning i Folketinget, og det synes altså nu kun at være et spørgsmål om tid, før en lovændring kommer på forhandlingsbordet.