Varmeselskab forbereder sig på en prisforhøjelse på 11 procent: Kommer til at ramme disse danskere

19/08/2023 04:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det danske fjernvarmeselskab vil hæve deres priser, hvilket kan få betydning for alle deres kunder.

Mest læste i dag

I den seneste periode har elpriserne været markant stigende i en længere tidsperiode, men på det seneste er de begyndt at falde igen.

Desværre ser det nu ud til, at varmepriserne er på vej opad.

Dette er i hvert fald tilfældet hos Fjernvarme Fyn, som derfor har planer om at hæve deres priser. Dette vil resultere i en forventet årlig stigning på omkring 815 kroner for et gennemsnitligt parcelhus.

Dette er rapporteret af TV2 Fyn.

Fjernvarme Fyn har ansvaret for både el- og varmeproduktion, men det er kun prisen på sidstnævnte, de har til hensigt at hæve. Årsagen hertil er den nuværende tendens med stigende omkostninger på dette område.

Som følge heraf har de fremsendt et forslag om prisjustering. Dette kan måske ikke vække glæde blandt deres kunder, men i virkeligheden er det til deres bedste. Formålet med dette tiltag er nemlig at sikre, at kunderne ikke står over for betydelige ekstraudgifter i 2024.

Dette forslag vil blive diskuteret på det kommende Økonomiudvalgsmøde i Odense Kommune. Ifølge mødeagendaen forventes prisen at stige fra 87 kroner til 97 kroner per giga joule, eksklusive moms, hvilket udgør cirka 11 procent.

Som en konsekvens af dette vil den årlige omkostning derfor udgøre 11.554 kroner for et typisk parcelhus på 130 kvadratmeter.

Det er dog værd at fremhæve, at denne prisstigning endnu ikke er blevet bekræftet. Den kræver godkendelse fra Økonomiudvalget, før den kan træde i kraft. Når denne godkendelse er på plads, skal ændringen også godkendes af byrådet i Odense Kommune.

I juni blev der allerede rapporteret prisstigninger på varme fra HOFOR ifølge B.T. Derfor er Fjernvarme Fyn ikke de første til at reagere på den ændrede situation på energimarkedet.

"Energimarkedet ser nu anderledes ud end i begyndelsen af året. Dette nødvendiggør justeringer for at opnå en balance mellem indtægter og udgifter," udtalte Gorm K. Ellifor, direktør for energi hos HOFOR, i denne sammenhæng over for TV2 Kosmopol.