Var du klar over at man kunne dette? Kun hver femte dansker gør det hver måned med MitID

31/05/2024 05:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: PR
Vidste du man kunne det?

Mest læste i dag

Kendskabet til sundhed.dk er bredt og omfatter hele 96 procent af danskerne i varierende grad. En undersøgelse blandt 2.000 danskere i aldersgruppen 16-75 år, gennemført af kommunikations- og analysebureauet Radius tidligere på året for sundhed.dk, bekræfter dette.

Ifølge en pressemeddelelse fra sundhed.dk er det en udbredt praksis blandt danskerne at anvende platformen, enten når de besøger lægen eller ønsker at tilegne sig mere information om deres helbred.

Giver svar på spørgsmål

Af de adspurgte angiver hver femte, at de månedligt benytter sundhed.dk. Undersøgelsen afslører, at ældre og kroniske patienter oftere anvender de digitale sundhedsløsninger til at få adgang til deres sundhedsdata, mens yngre personer primært bruger platformen til at finde sundhedsudbydere, se vaccinationsinformation eller registrere sig som organdonorer.

Sundhed.dk og MinSundhed-appen tilbyder adskillige digitale sundhedstjenester. Ved at logge ind med MitID har brugerne adgang til en række funktioner, herunder overblik over sundhedsaftaler, henvisninger, prøvesvar, sygehusjournaler og medicinoplysninger. Ifølge undersøgelsen anvendes disse digitale sundhedsløsninger hyppigt i forbindelse med lægebesøg.

Patienthåndbogen er den mest populære sektion på sundhed.dk, både blandt unge og ældre brugere. Ifølge undersøgelsen konsulteres håndbogen primært, når brugerne ønsker mere information om deres egne sygdomme eller når de søger efter oplysninger til pårørende.

Bedre overblik over mulighederne

Selvom danskerne generelt er klar over, at de kan få adgang til deres sundhedsdata på sundhed.dk, har ikke alle et fuldt overblik over alle mulighederne. For eksempel er det kun 45 procent, der er klar over, at man på sundhed.dk kan tage stilling til organdonation, og kun 29 procent ved, at man kan søge efter behandlere.

Sundhed.dk's bestyrelsesformand, Lars Gaardhøj, kommenterer: ”Det er positivt at se, at både sundhed.dk og MinSundhed-appen fortsat hjælper danskerne med at håndtere deres eget helbred og sygdomme, både i forbindelse med lægebesøg og når de søger information om deres egen eller pårørendes sygdomme.

Men det er tydeligt, at der er behov for at øge kendskabet til de forskellige funktioner yderligere, så brugerne kan få mest muligt ud af vores digitale sundhedsløsninger."