Vær opmærksom, Føtex, Netto og andre: Nu åbner ny discountkæde i kampen om lave priser

17/11/2023 08:29

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En ny konkurrent er trådt ind på markedet over billigste dagligvarer.

Mest læste i dag

Træt af de høje priser på eksempelvis kød eller tandpasta? Så er der muligvis en ny spiller på vej til byen.

Coop planlægger en omfattende satsning på discountmarkedet i Danmark.

Den velkendte supermarkedskæde agter at lancere en ny discountkæde ved navn Coop med målet om at blive danskernes foretrukne destination for indkøb til fordelagtige priser.

Ifølge en artikel fra Finans er Coop i gang med at forberede testbutikker, der skal sætte standarden for priskonkurrence over for andre discountkæder. Den nye kæde vil tilbyde et bredere udvalg af færdiglavede måltider og en større variation af fødevarer i sammenligning med eksisterende butikker som Superbrugsen, Irma og Kvickly.

Allan Kristoffersen, koncerndirektør i Coop Danmark, forventer, at den nye kæde på sigt vil omfatte hele 250 supermarkeder, skabt ved at omdanne eksisterende butikker.

Forbrugerredaktør ved B.T., Niels Philip Kjeldsen, kan se logikken i Coops satsning mod discountsegmentet, især i en tid, hvor pris er afgørende. Ikke desto mindre er han skeptisk over for visionen:

"Men det bliver næppe pris, denne kæde vil blive bedømt på, for uanset hvordan du vender og drejer det, vil kæden ikke kunne konkurrere seriøst med discountkæderne på pris. Måske på nogle udvalgte varer, men større supermarkeder som denne Coop-kæde skal kunne tilbyde helt andre kvaliteter," udtaler Kjeldsen.

Indtil videre er detaljerne omkring Coops nye discountkæde begrænsede, hvilket har skabt spænding på markedet. For at opnå succes på et konkurrencepræget marked skal Coop differentiere sig fra konkurrenterne, både hvad angår sortiment og butikskoncept.

"Det er klart, at der er et enormt potentiale i dette. Hvis Coop rammer rigtigt, kan det blive en betydelig faktor, som konkurrenterne må forholde sig til. Selv Salling Group og Rema 1000, der stormer frem, er naturligvis klar over, at det kan blive en udfordring. Samtidig er der dog meget på spil. Det må ikke gå galt for Coop. Det må ikke mislykkes. Konsekvenserne af den situation vil man helst ikke tænke til ende," uddyber Niels Philip Kjeldsen.