Unge piger i chokerende livsfarlig leg: Lægger sig i fodgængerfelt

22/12/2020 09:29

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det skulle ikke have gået meget anderledes, før der havde været tale om en decideret tragedie, da to unge piger i en såkaldt Tiktok-challenge gentagne gange lagde sig ned midt på en trafikeret vej.

Man kan måske endda sige, at den eneste grund til at ingen kom til skade under den mildest talt vanvittige leg, var at en forbipasserende så de to unge pigers opførsel, og påtalte den med store bogstaver.

Den forbipasserende, Jonas B. Olsen fra Odder i Østjylland, hvor hændelsen også fandt sted, så de to piger på en løbetur og blev selv sagt ikke imponeret. Derfor henvendte han sig til de to piger, som han beskriver som i alderen 9-12 år, og forsøgte at få deres livsfarlige leg til at ophøre.

Forstod slet ikke alvoren

Pigerne, om end de stoppede efter tredje tur ned på den kolde asfalt, forstod dog på ingen måden alvoren af det Jonas B. Olsen forsøgte at fortælle dem, men grinede bare og gik fra stedet.

” Jeg sagde til dem, det var sindssygt respektløst, hvordan ville I have det, hvis I så jeres veninde blive kørt over lige ved siden af jer? Men de stod bare fjoget og grinte. De forstod slet ikke alvoren,” - Siger Jonas B. Olsen til TV 2 Østjylland.

Det viste sig at de to unger piger var i gang med en såkaldt Tiktok-challenge. Tiktok er et socialt medie hvor unge deler videoer af sig selv, og udfordringer ikke er sjældne.

At det bliver så farlige, ses dog heldigvis ikke alt for ofte, men oplevelsen sad selvfølgelig i Jonas B. Olsen bagefter.

Skoler i lokalområdet måtte reagere

Derfor skrev han et opslag på Facebook – ” Jeg har netop på en løbetur mødt to unge piger 9-12 år, der syntes, det var en super sjov leg at ligge i fodgængerfeltet Vestermarken/Lykkegårdsvej, til bilerne var faretruende tæt på dem, og først dér rejse sig. Jeg konfronterede dem med dette hjernedøde påfund, der potentielt kunne have haft dødelig udgang,” – Lyder noget af teksten i opslaget.

Det lykkes senere Jonas B. Olsen at finde frem til forældrene til den ene af pigerne, som han efterfølgende fik en samtale med.

Hændelsen har skabt så meget opmærksomhed at skole i lokalområdet nu har sendt information rundt til forældre for at advare forældre om den vanvittige tendens.