Udenrigsministeriet udsender advarsel: Danskere skal holde sig væk!

23/09/2023 05:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Udenrigsministeriet melder fredag eftermiddag om voldelige sammenstød.

Mest læste i dag

På en fredag eftermiddag udsendte Udenrigsministeriet en advarsel, der rettede sig mod det danske befolkning. Advarslen blev udstedt på baggrund af de pågående intense kampe i flygtningelejren Ain al-Helweh.

I advarslen advarer Udenrigsministeriet danskerne om de voldelige sammenstød, der finder sted mellem to væbnede grupper i den libanesiske flygtningelejr. Danskerne opfordres til at undgå at nærme sig urolighederne. Denne advarsel blev rapporteret af B.T.

Ministeriet beskriver situationen som "anspændt og uforudsigelig" med potentiale for yderligere eskalation og spredning i området, som det er beskrevet på ministeriets officielle hjemmeside.

For dem, der opholder sig i landet i øjeblikket, har Udenrigsministeriet en tydelig anbefaling om at holde sig langt væk fra de voldsomme sammenstød, især hvis man befinder sig i nærheden af Saida, hvor de mest intense konfrontationer har fundet sted.

Samtidig opfordres folk til at følge den aktuelle sikkerhedssituation i medierne, lytte til lokale myndigheder og eventuelt søge information på deres hotel.

Som en følge af den opdaterede rejsevejledning har Udenrigsministeriet besluttet at kategorisere landet som "orange," hvilket indikerer, at der er alvorlige risici ved at rejse til Libanon, og at man bør have en stærk grund til at gøre det.

Desuden frarådes alle rejser til en række områder i Libanon, herunder grænseområderne til Syrien, området omkring den såkaldte "blå linje" til Golan-området og Israel samt Ain al-Helweh-flygtningelejren i Saida, som alle er markeret som "røde" på grund af betydelige sikkerhedsrisici.